Hayatını karanlık bir odada geçiriyor

Antalya'nın Aksu ilçesinde, 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybeden 29 yaşındaki Musa Gök, hayatını karanlık bir odada geçiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Aksu ilçesinde, 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybeden 29 yaşındaki Musa Gök, hayatını karanlık bir odada geçiriyor. Hastalığın sol gözüne de geçme ihtimali olan Gök'ün sol gözünün de görme yetisini kaybetmemesi için 7 bin 500 liraya ihtiyacı olduğu belirtildi.

Aksu'nun Dumanlar köyünde dededen kalma tek odalı müstakil bir evde yaşayan Fahri-Arife Gök çiftinin ilk çocukları olan Musa Gök'e 13 yaşındayken, boğazında ve ayaklarında şişme ve şiddetli ağrı şikayeti ile gittiği Serik Devlet Hastanesi'nde iltihaplı romatizma teşhisi konuldu.

Teşhisin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan Gök, tedaviden sonuç alınamaması nedeniyle koltuk değnekleri yardımıyla yürüyebilir hale geldi. Yaşadığı hastalık nedeniyle eğitimini ilköğretim 7. sınıfta bırakmak zorunda kalan Gök, vücudundaki iltihap nedeniyle 8 yıl önce de sağ gözünün görme yetisini kaybetti. Gök, ayrıca yıllarının büyük çoğunluğunu tek odalı karanlık evinde geçiriyor.

Hastalığı nedeniyle gençliğinin en güzel yıllarının acı içinde geçtiğini söyleyen Musa Gök, şöyle konuştu: "13 yaşından beri hastalığının iyileşmesi için değişik hastanelerde tedavi gördüm. Ama sonuç alamadık. İltihap nedeniyle sağ gözüm işlevini yüzde yüz olarak yitirdi. Işık ve rüzgarlı havaya çıktığımda sağ gözüm aşırı derecede sulanma ve ağrı yapıyor. Sağ gözümün alınıp yerine göz protezi konması gerekiyor. Aksi takdirde sol gözünü kaybedebilirsin. Sol gözümü kaybedip tamamen karanlık bir hayat yaşamak istemiyorum. Gözün alınıp yerine protez göz konması için ameliyat olmam gerekiyor. Bu ameliyatı Antalya'da özel bir hastane olan Dünyagöz Hastanesinde yapabiliyor. Ameliyatın 7 bin 500 bin liraya yapılabileceğini söylediler. Bu parayı bulamazsak sol güzümü kaybedebilirim. Ancak bu parayı verebilecek maddi gücümüz yok. Babam ve annem pamuk, seralarda yevmiye işinde çalışıyor. Hayırseverlerden destek bekliyorum"

Çocukluğunu yaşayamadığını kaydeden Gök, şunları söyledi: "Hastalığım nedeniyle gençliğimi yaşayamadım. Özel günler benim için hep karanlık geçti.

Arkadaşlarımla ailemle bir bayram gezisine bile gidemedim. İyileştikten sonra arkadaşlarımla zaman geçirip gezmek istiyorum. Tek isteğim bu karanlık odadan kurtulup ağrısız, acısız, güneşten ve ışıktan korkmadan bir hayat geçirmek."

Böbrek hastası olan ve oğluna bakabilmek için yevmiyeli işlere giden anne Arife Gök ise, oğlunun hastalığı nedeniyle zor günler yaşadığını ifade ederek "Çocuğum, yaşadığı acılar nedeniyle bazen sabahlara kadar uyuyamıyor. Oğlumun hastalığının tedavisi yok. Ancak sol gözünü kaybetmemesi için acilen ameliyat olması gerekiyor" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan ve oğlunun sol gözünü kaybetmesini istemeyen anne Gök, Musa'ya protez göz takılması için 7 bin 500 liraya ihtiyacı olduklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber