Gölkent'te, Belediye'nin çöpleri mera olarak kullanılan alana döktüğü iddia edildi

Sakarya'nın Ferizli ilçesine bağlı Gölkent Beldesinde çevre felaketi yaşanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Ferizli ilçesine bağlı Gölkent Beldesinde çevre felaketi yaşanıyor. Belediyeye ait çöp kamyonları, beldeden topladıkları çöpü araziye atarken, köylüler bu arazinin mera olarak kullandığını ve büyük bir çevre faciası yaşandığını iddia ediyor.

Ferizli'ye bağlı Gölkent Beldesinde, belediye eliyle büyük bir çevre faciası yaşanıyor. Belde de çöp kamyonları tarafından toplanan atıklar, beldenin dışında bulunan ve çevre köylerin mera olarak kullandığı araziye boşaltılıyor. Uzun süredir devam eden uygulamadan dolayı çevre köylerde bulunan vatandaşlar adeta isyan bayrağını çekerken, durumun düzeltilmesini istiyorlar.

Konu ile ilgili iddiaları yanıtlayan Gölkent Belediye Başkanı Arif Ogan ise, çöp döktükleri arazinin belediyeye ait olduğundan dolayı bir sıkıntı olmadığını ifade ediyor.

Ogan, arazinin mera olarak kullanıldığı konusunda ki iddiaları da yalanlarken, ?Arazi mera olarak kullanılmıyor. Burası bizim kendi arazimiz. Tapusu belediyeye ait. Onun için çöplerimizi buraya döküyoruz. Büyükşehir Belediyesinin katı atık tesisine çöplerimizi götürürsek bizden para talep ediliyor. Belediye olarak bizim buna bütçemiz olmadığı için çöplerimizi araziye döküyoruz? diye konuşuyor.

Ogan, kendini ?Gölkent'ten zaten fazla çöp çıkmıyor. Olanları da buraya döküyoruz' diye savunurken; burada bir çevre felaketi yaşanmadığını ve konunun abartıldığını dile getiriyor.

Yasa ile belirlenen katı atık bertaraf edilmesi konusunda, arazilere plansız dökülen çöplerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri belediyelere ceza kesebiliyor.

Plansız şekilde özellikle yeşil alanlara dökülen çöplerde belli kriterler aranırken, yasa ile belli kuralların olması şartı aranıyor. Yerleşim yerinin yakınında bir katı atık bertaraf tesisi olmasına rağmen katı atıkların belediyeler tarafından arazilere dökülmesinde uygulanan ceza katlanabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber