GİMDER'den SBS öğrencilerine maklube ikramı

Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği(GİMDER) ?SBS Yarışında Ben de Varım' başlığıyla yürüttüğü projenin sonunda eğitim alan öğrenciler için yemek verdi. Öğrenciler, kendilerine ikram edilen maklubeyi çok beğendiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GİMDER eğitim salonunda ihtiyaç sahibi ailelerin başarılı 8.sınıfta okuyan çocukları, 8 ay boyunca öğle yemekleri ve yol giderleri de karşılanarak kurs gördüklerini belirten GİMDER Başkanı Fikret Öztürk, "İçişleri Bakanlığı Dernekler Başkanlığı'nın dernekler için düzenlediği proje kapsamında?SBS Yarışında Ben de Varım' başlıyla yürüttüğümüz projede eğitim alan öğrencilere Türk mutfağının bu kadar güzel olduğu Maklube yemeği ile tanıştırmak istedik." dedi.

Etrafı salata ve yoğurtla süslü etli pilav olan maklubeyi afiyetle yiyen öğrenciler, bir taraftan da fotoğraf çekti. İlk defa yedikleri maklubeyi çok beğenen öğrenciler GİMDER Başkanı Fikret Öztürk ve öğretmenlerine çok teşekkür etti. 8 ay boyunca bize her türlü maddi ve manevi eğitim veren hayırsever ağabeylerimizi hiç unutmayacağını gözyaşlarıyla anlatan Merve Sarıyıldız, "Bize eğitimin dışında çok defa ilkler yaşattılar. Çanakkale ve İstanbul gezisi ile bu Maklube yemeği benim hayatımda en önemli anı olarak kalacak ve ağabeylerim gibi olmaya çalışacağım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber