Başbakanın sözleri üzerine...

Toplu sözleşmelerde, en çok beklenti içinde olan gruplardan birisi de öğretmenlerdi... Ek ödeme bekleniyordu. Ama ek ödeme alınamadığı gibi üstüne bir de Başbakan'dan azar işitildi. Zaten az çalışıyorsunuz denildi. Öğretmen arkadaşlarımız çalışma saatleri üzerinden yapılan değerlendirmelerin, mesleği itibarsızlaştırdığına dikkat çekiyor.

Memurlar.net üyesi öğretmenlerden ortak açıklama...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlik mesleğinin diğer mesleklerden ayrılan önemli bir yönü bulunmaktadır. Eğer meslek mensubu idealist değilse, sadece mali unsurlarla öğretmeni motive etmek mümkün değildir. Meslek mensubu istemediği sürece, eğitim öğretimden başarı elde edilemez.

Ancak bir süredir, siyaset makamında bulunanlar, yaptıkları açıklamalarla öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmakta ve hedef göstermektedirler. Öğretmenlik artık saygı gösterilen bir meslek dalı değil, her olumsuz sonucun sorumlusu olarak gösterilmektedir.

Bu çerçevede, Başbakan Erdoğan'ın çalışma saatleri üzerinden yaptığı, "öğretmenler az çalışıyor, memurlar daha çok çalışıyor ancak öğretmenler hak ettiklerinden daha fazla istiyor" gibi bir değerlendirme, öğretmenlerin moralini daha fazla bozmuştur.

Ülkenin mali durumu öğretmenlere teklif edilen yüzde 3,5+4'ün üzerinde bir maaş zammı yapılmasını imkansız kılıyor olabilir.

Özel sektör çalışanlarının hem ücretleri hem de işgüvencesi düşünüldüğünde, memura daha fazla maaş zammına siyaseten imkan olmadığı da düşünülüyor olabilir.

Ama, yapılmayan maaş zammını açıklamak için, gerekçe bulmak için, meslek mensupları itibarsızlaştırılmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber