Samsun'da 'Su Ürünleri' konulu eğitim semineri

Suda Yaşam Dergisi Agua Life Of'un 16 şehirde düzenlediği 3. Türkiye Su Ürünleri 2012 Eğitim Semineri'nin 12'incisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcılık, yetiştiricilik, işleme, besleme ve teknolojileri sektöründe çalışan ve yer alan bütün kurumlarla ortak sinerji oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerde konuşan İl Müdürü Kadir Güven, seminerin sektörde yer aktörlere büyük fayda sağlayacağını kaydetti.

Müdürlük binasındaki gerçekleşen 3. Türkiye Su Ürünleri 2012 Eğitim Semineri'ne çok sayıda kişi kakatılım büyük oldu. Seminere Suda Yaşam Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Dış Ticaret Müsteşarlığı Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Pülten'nin yanı sıra çok sayıda yetiştirici, balıkçı, su ürünleri kooperatif ve birlik başkanı, su ürünü işletmecileri, akademisyenler ile ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilisi katıldı. Seminerde katılımcılara yetiştiricilik, avcılık, beslenme, işleme, yeni türler, teknoloji, kalite, marka, ambalaj, ithalat, ihracat, TARSİM sigortası, pazarlama, AB standartları, bürokratik sorunlar, alternatif projeler, örgütlenme, lobi faaliyetleri, tanıtım, kurumsal yapılanma ve ulusal ve uluslararası fuarlar konusunda bilgi verildi.

Seminerde konuşan Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, derginin su ürünleri sektörünün dinamiklerinde yer alan kurum, kuruluş ve kişileri bir araya getirmeye devam ettiğini söyledi. İl Müdürü Güven, Samsun'da ve bölgede su ürünleri sektörünün sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bakanlıklara iletilerek sektörün sorunlarının çözümünü ciddi katkılar sağlanacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber