Türkiye'nin ilk sedye taşıyan atv ambulansı Fethiye'de hizmete giriyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde normal ambulansların giremediği sahillerde hizmet vermek için kumda daha rahat hareket edebilen atv ambulanslar devreye giriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Valiliği bünyesinde kurulan Melsa Şirketi tarafından ilki alınacak ambulanslar haziran ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak. Sedye taşıma özelliğine de sahip olacak bu ambulanslar Türkiye'de ilk defa kullanılacak.

Dünyanın sayılı paraşüt pistleri arasında bulunan Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde her yıl 50 bin kişi yamaç paraşütü ile atlayış yapıyor. Beldenin sahip olduğu bu potansiyel beraberinde kazaları da getiriyor. Olası paraşüt kazaları ve boğulma vakalarına karşı ilçede yeni bir uygulama başlatılıyor. Muğla Sağlık Müdürlüğü Fethiye'de atv ambulans sistemini devreye sokuyor. Ölüdeniz kumsalında hizmet verecek ambulanslar ilerleyen zamanda scotter ambulanslarla desteklenecek. Sedye taşıma özelliği ile Türkiye'de bir ilk olacak atv ambulansların kumsalda rahat hareket edebilmesinden dolayı tercih edildiği bildirildi.

Alınacak 2 scutter ambulans için yardımseverlerden destek beklediklerini kaydeden Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Neslihan Banu Mumcu, amaçlarının insanlara daha hızlı müdahale etmek olduğunu kaydetti. Melsa şirketi tarafından alınacak atv ambulansların Ölüdeniz'de hizmet vereceğini belirten Mumcu, atv ambulansların olası vakalarda normal ambulansların giremediği dar sokaklarda ve kumsalda ilk müdahale için kullanılacağını açıkladı. İmkanlar dahilinde Fethiye'de Çalış plajı ve marina için de atv ambulans almayı düşündüklerini fakat bu konuda hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade eden Banu Mumcu, "Haziran ayında hizmet vermeyi düşündüğümüz atv ambulansımız ve 2 adet scuter ambulanslarımız, ikişer kişilik sağlık ekibiyle hizmet verecek. Bu şekilde vakalara ilk müdahaleyi daha hızlı olacak. Ambulanslarımızın giremediği dar sokaklarda bu ambulanslarımız devreye girecek. İlk müdahalesi yapılan vakanın ambulansa kadar taşınması yine bu ambulanslar tarafından yapılacak." dedi.

FETHİYEÝE DENİZ AMBULANSI KURULACAK

Bu arada Fethiye'ye 112 Deniz İstasyonu kurulması için siyasi girişimler de devam ediyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmeler başlatıldığını açıklayan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, İstanbul'dan sonra ikinci merkezi Fethiye'ye kurmak istediklerini kaydetti.

Fethiye Devlet Hastanesi'nin, Turizm Hastanesi yapılması için çalışmalar başlarken, şimdi de kentin 112 Acil Servis Üssü yapılması için çalışılıyor. Buna göre, ilk etapta ilçedeki 112 istasyon sayısı 10'a çıkarılacak. Artırılacak istasyon sayısı ile 3 bin 59 metrekare yüzölçümüne sahip Fethiye'de ekiplerin olaylara müdahale zamanı 10 dakikayı geçmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber