Masajcı Müdürü açığa alacaklarına öğretmen yaptılar!!!

Haber Giriş : 21 Haziran 2005 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fiziksel istismar nedeniyle korumaya alınan çocukları evine götürüp masaj yaptırdığı iddia edilen K.E., açığa alınmak yerine, Niğde'nin Altunhisar İlçesi Çömlekçiler Kasabası İlköğretim Okulu'ndaki öğretmenlik görevine iade edildi. Niğde Valiliği, haberimiz üzerine K.E. hakkında soruşturma başlattı.

MÜFETTİŞ raporunda, fiziksel istismara uğradıkları için korumaya alınan çocukları evine götürdüğü ve masaj yaptırdığı iddia edilen Bor İlçe Sosyal Hizmetler Müdür Vekili K. E., soruşturma raporunun ardından açığa alınmak yerine, geçici görevle geldiği Niğde'nin Altunhisar İlçesi Çömlekçiler Kasabası İlköğretim Okulu'ndaki öğretmenlik görevine iade edildi. Baş Müfettiş Ali Erkan Güneri, K.E. ile ilgili raporunu tamamladıktan sonra Bor Kaymakamlığı'na gönderek gereğinin yapılmasını istedi. Bor Kaymakamlığı da yeterli personel bulunmadığı için konuyu Niğde Valiliği'ne intikal ettirdi. Valilik, Güneri'nin raporundan iki gün sonra K.E. hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın sonucunda, İl Disiplin Kurulu, K.E. hakkında meslekten men değil, bir önceki aşama olan üç yıl kıdem durdurma cezası verdi. Meslekten men cezası vermeyen kurul, K.E.'yi yine çocuklarla iç içe olacağı Niğde'nin Altunhisar İlçesi Çömlekçiler Kasabası İlkokulu'ndaki öğretmenlik görevine iade etti.

SUÇ DUYURUSU

K.E ile ilgili haberin dün Hürriyet'te çıkmasının ardından Valilik harekete geçerek Savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Bor İlçesi'nin vekil kaymakamı Kemalettin Sakin, K.E. hakkında bugün en geç yarın savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını söyledi. Konunun savcılığın da bilgisi dahilinde olduğunu ifade eden Sakin, K.E.'nin öğretmenlik görevine iade edilmesinin doğru olup olmadığı sorusuna, ?Bu konuda kişisel görüş bildiremem. Adli süreç başlayacaktır. Yargının verdiği karar doğrultusunda gereği yapılacaktır' yanıtını verdi.

HAKARET HAPSİ

Bor İmam Hatip Lisesi mezunu K.E.'nin, 05.05.2005'de devlet memuruna görevi başında hakaretten 2 ay 20 gün hapis cezası aldığı da ortaya çıktı. Bor Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada K.E., Bor Ahmet Kuddisi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selahattin Yücel'e hakaret etmekten yargılandı. K.E., Merkez Müdürü Yücel'in yaşlıların sorunlarını dinlemek üzere yaptığı bir toplantıda, Yücel'i rehabilitasyon merkezinde içki içilmesine göz yummakla suçlayıp, hakaret yağdırdı. Yücel hakaretleri nedeniyle K.E. aleyhine, ?Görevli memura hakaret davası' açtı. Mahkeme K.E.'in eylemini görev sırasında işlediği için, cezasını 1/3 oranında arttırarak, 2 ay 20 gün hapis ve 652 YTL ağır para cezasına çarptırdı. Ancak K.E.'nin cezası, sabıkası olmadığı için ertelendi.

Bana iftira atıyorlar

ÇÖMLEKÇİ İlköğretim Okulu'na öğretmen olarak atanan K.E., iftiraya uğradığını öne sürdü. E., ?Yasal hakkımı arayacağım' demekle yetindi. Niğde Valisi Gündüz Beder de, K.E. ile ilgili iddiaların gazetelerde yer alması üzerine bu tür olaylara asla taviz vermeyeceklerini söyledi. Şikayet üzerine müfettiş isteyerek soruşturma başlattığını belirten Beder, şunları söyledi: ?Müfettiş raporları doğrultusunda, K.E'yi müdürlükten aldık. Ayrıca kıdem indirimi cezası verildi. Bu kuruma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden uzman personel istedik. Ancak, personel yetersizliği nedeniyle Milli Eğitim kadrosundan atama yapıldı. Bu tür hareketlere taviz vermemiz mümkün değildir.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber