Adapazarı Belediyesi evden hizmet veriyor

Adapazarı Belediyesi Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununca sigortalı sayılanların tüm hizmet bilgilerinin ve bilgilerde oluşacak değişiklikler artık evden takip ediliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hizmet Takip Programı (HİTAP) kapsamında evden hizmet veren sistemle yönetim programcısı Gülten Ayar, tüm emeklilik işlemlerini evinden daha hızlı ve seri yapabiliyor. Hizmet akışını yerinde inceleyen Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcüneli ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ahmet Öksüzali sistemle ilgili bilgi verdi.

Önceden emeklilik işlemlerinin 6 ay kadar süre aldığını belirten Öksüzali, bu sistemle en geç 2 günde emeklilik işlemlerinin bitirilebildiğini söyledi.Bu hizmetle personelin kendisini daha iyi adapte ettiğini kaydeden Öksüzali, ?Belediyemizde 121 memurun ilk işe giriş yılından itibaren veri girişi yapılması gerekmektedir.Böylelikle günde en fazla 2 memurun girişi yapılabilmektedir.Sürenin kısıtlı ve yapılacak işin detaylı olması nedeniyle zaman kaybını azaltmak ve dikkatli yoğunlaştırmak için İansan Kaynakları memurlarından Selma Kuşcan ve Muharrem Safitürk de dönüşümlü olarak, ?Zamandan ve mekandan bağımsız kamu yönetim programı? kapsamında internet üzerinden veri girişlerini yapabilecek? dedi.

Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer ise bu uygulamayı Sakarya'da başlatan tek belediye olduklarını belirterek, ?35 belediyede bu konuda öncülük ettik.31.07.2012 tarihine kadar bu program devam edecek?Yaklaşık 122 kişinin kayıtları girecek.Böylece bulunduğumuz mekanın dışında kamu hizmeti vermenin ilk adımını Sakarya'da atmış bulunuyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber