Öğretmenler kararlı... Sendikalardan destek bekleniyor

Memurlar.net forum üyelerinden gelen bir öneri aşama aşama tüm Türkiye'ya yayılıyor. Öğretmenler istedikleri ek ödeme zammını alamazsa, sınavlarda görev almayacak. 27 Mayıs 2012 tarihinde "Öğretmenler sınavlarda görev almasın' önerisi hayata geçirilebilir mi?" başlığı ile memurlar.net'te yer alan eylem önerisi bugün gazetelere yansıdı ve Kamu Sen Başkanı da açıklama yaptı... Devamı için başlığa tıklayınız.

"Sınavlarda görev almayacağım." diyenlerin platformu?/ Memurlar.net forum

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Mayıs 2012 tarihli haberimizde belirtmiş olduğumuz üzere, eylemin bazı zor tarafları bulunmaktadır. Haberimizde, sınav görevleri karşılığında verilen ücretleri ve sınav günü görev verilen öğretmenin göreve gitmemesi halinde, sonraki sınavlarda görev verilmemesi yönündeki cezai müeyyide iki önemli zor nokta olduğunu belirtmiştik. Öğretmen üyelerimizin yorumlarına göre her iki konuda, öğretmenlerin fedakarlık yapabilecekleri konular olarak görünmektedir. Dolaysıyla burada en önemli görev sendikalara düşmektedir.

Eğitim hizmet kolunda örgütlü sendikaların eyleme destek vermesi halinde, eylemin hayata geçirilebilmesi mümkün görünüyor. Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk, öğretmenler üyelerinden bu yönde öneri geldiğini ve eğer Hakem Kurulunun istenen zammın vermemesi halinde eylemi düşünebileceklerini belirtti.

Şimdi sıra, diğer sendika başkanlarında...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber