Akdeniz Koleji öğrencileri TÜBİTAK ödülünü sergiledi

Özel Akdeniz Okulları öğrencileri, Türkiye genelinde düzenlenen "43.TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Proje Yarışması"nda, kendilerine dördüncülük ödülü getiren projelerini MI Tepe Alışveriş Merkezi'nde sergilediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölge seçmelerinde 7 projesi sergilenen ve 4'ü ödül alan, Türkiye seçmelerinde ise iki proje ile Adana'yı temsil eden Akdeniz Koleji öğrencileri, kendilerine Türkiye dördüncülüğünü kazandıran ödüllerini alışveriş merkezine gelen ziyaretçilere tanıttılar.

Akdeniz Koleji orta öğretim öğrencilerinden İrem Karatop ve Canan Tatar'ın hazırladığı ve Lise Fizik Öğretmeni S. Evren Özyandı'nın danışmanlığını yaptığı Temel Fizik projesi, bölge birinciliğinin ardından Ankara'da yapılan final yarışmasında da Türkiye dördüncüsü olarak, Teşvik ödülü almaya hak kazanmıştı.

Akdeniz Koleji Genel Müdürü Aycan Aktürk, başarılarının sadece eğitim alanında değil sosyal, kültürel tüm alanlarda devam edeceğini belirterek, "Öğrencilerimiz ciddiyet ve istikrarla projelerini sürdürdüler ve hak ettikleri başarıya ulaştılar. Değerli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Ben öğrencilerimizin aldıkları kaliteli eğitim öğretim sayesinde daha iyi başarılara imza atacaklarına inanıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber