Kamu-Sen Başkanı: Memur Sen'in kararını bekliyoruz/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'e konuşan Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, Kurulun hükümet tarafından atanan bürokrat üyelerinin, uzlaşma sağlanamayan konularda yeni bir karar alamadığını ve oylama yapılarak hükümetin teklif ettiği kararların geçirilmeye çalışıldığını belirtti.

Konfederasyon olarak, Kuruldan çekilme fikrini uygun gördüklerini belirten Koncuk "Kurul geldiği nokta itibariyle karar alamayacak gibi görünmektedir. Bu noktada Kurulun anlamı kalmamaktadır. Dolaysıyla Kuruldan çekilerek, bu konudaki sorumluluğun siyasi iradeye bırakılması önersini uygun buluyoruz" dedi.

Koncuk: Memur Sen'in kararını bekliyoruz

Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, KESK ile birlikte görüşmelere katılmama fikrini uygun gördüklerini ancak Memur-Sen'in hala karar vermediğini belirtti.

Memur-Sen'in toplantılara katılması halinde toplantı yeter sayısının sağlanmış olacağını dolaysıyla, kendilerinin katılmamalarının anlamsız olacağına dikkat çeken İsmail Koncuk, "Burada Memur-Sen'in tavrı önemlidir. Memur-Sen de görüşmelere katılmaz ise, Kuruldan çekilmenin bir anlamı olacaktır. Zira bu halde Kurul çalışamaz hale gelecektir. Ancak Memur-Sen'in Kurul toplantılarına devam etmesi halinde, hem Kamu Sen hem de KESK'in Kuruldan çekilmesinin bir anlamı olmayacaktır." dedi.

Saat 12:00'de başlaması gereken toplu görüşmelere, Memur-Sen'in önerisi doğrultusunda, 2 saat katılınmayacak. Memur-Sen bu süreçte, Kuruldan çekilme önerisini değerlendirecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber