Antalya'da 2-B'si olan evde kaldı

Türkiye'nin en fazla 2-B alanına sahip Antalya'da, evlenecek ya da sünnet yapacak olanlar rayiç bedellerin yüksek olması nedeniyle düğün için biriktirdikleri paraları arazi bedeli olarak bekletiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en fazla 2-B alanına sahip ili Antalya'da, kentin önemli tarım merkezlerinden Aksu'da düğünler erteleniyor. 45 bin hektara yaklaşan 2-B arazisiyle Türkiye'nin en fazla 'Sorunlu bölgesi' konumunda bulunan merkeze bağlı Aksu'da, sünnet düğünü yapacak ya da evlenecek olanlar hayli dertli gözüktü. 3 bin 700 hektar 2-B alanıyla Antalya'daki toplam 2B arazi varlığının yaklaşık yüzde 10'una sahip Aksu'da, vatandaşlar Antalya Defterdarlığı'nın belirlediği rayiç bedellerin yüksek olduğunu dikkat çekip, evlilik ve sünnet düğünlerini ertelediklerini belirtti.

ÇOCUĞUMA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTAMIYORUZ

Eğitim öğretim sezonu sonu okulların kapanmasıyla çocuğunu sünnet ettirmeyi planladığını ancak, 2-B arazisi dolayısıyla biriktirdiği parayı oraya aktaracağını belirten Sait Hazar, şöyle konuştu: "Yaklaşık 2 dönümlük yerimiz var. Zaten kendimiz zor geçiniyoruz. Parsel başı parasını bile yatıramıyorum. Çocuğuma söz vermiştim. Sünnet düğünü yapacağım diye. Maalesef bu 2-B yüzünden bu sene sünnet düğününden de olduk. Çocuğumuza verdiğimiz sözü tutamıyoruz"

OĞLUMA 'BAŞININ ÇARESİNE BAK' DİYECEĞİM

2-B ile her şeyin allak bullak olduğunu belirten Ünal Coşkun isimli vatandaş ise şunları söyledi: "Belki eşinden boşanacak olanlar olur. Seraya kredi çekmiş borçlanmış, onumu ödeyecek, 2B'ye mi ödeyecek? Evlenecek benim de oğlu var. 'Kendi başının çaresine bak' diyeceğim"

TEK DÜĞÜN SALONU İŞLETMECİSİ

23 mahallesi ve 60 bin nüfusu olan Aksu ilçesinin tek düğün salonu işletmecisi Hakan Ersoy da, "Eskiden aylık 10 tane düğünümüz olurdu. Şimdi 3 taneye indi. Vatandaş 2-B'den dolayı tedirgin. İşlerimiz zayıf. Şimdi düğün yapsalar, maliyet yaklaşık 20 bin TL'yi bulacak. Vatandaş rayiç bedeli bekliyor. Bu da düğünleri eritti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber