Niğde hep birlikte kitap okudu

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, kitap okumanın önemine dikkat çekmek, toplumu bilinçlendirmek amacıyla 4 bine yakın öğrencinin aynı anda kitap okuduğu 'Niğdem Okuyor' etkinliği düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez caddede toplanan 4 bine yakın öğrencinin yanı sıra Niğde merkez ve ilçelerinde bulunan okullarda da 75 bin öğrenci, hep birlikte kitap okudu. Okuma programında, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de öğrencilerle beraber meydanda kitap okuma programında yer aldı.

Yapılan saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal marşı ile başlayan programda, her yaştan Niğdeli kitaplarını okudu. Trafiğe kapatılan yollarda, kaldırımlarda ve birçok mağaza önüne oturan öğrenciler, gelen işaretle okumaya başladı. Kitap okuma etkinliğinde rahlesi ile okumaya gelen bir Hoca, sedyede kitap okuyan hasta, futbol topuyla elinde kitabıyla okumaya gelen çocuklar da etkinliğe farklı bir hava kattı.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, düzenlenen okuma programı hakkındaki görüşlerini şöyle ifade etti: "'Niğdem Okuyor' adını verdiğimiz eğitimin, öğretimin ve hatta hayatın en önemli değerlerinden birisine, kitap okumaya dikkat çekmek için buradayız. İstiyoruz ki toplum olarak işlerimizin arasında kitap okumaya zaman ayırma çabası içerisinde olmayalım. Tam tersi kitap hayatımızın her anını kuşatsın. Yunus Emreler, Mevlanalar dostumuz, yoldaşımız olsun kitaplarla. Kitaplar olmasa 80 günde dünyayı başka nasıl dolaşabiliriz? Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi olmasa 17. yüzyıla gidip Osmanlı'yı nasıl tanıyabiliriz? Mevlana'da aşkı, sevgiyi Mesnevi olmadan nasıl öğrenebiliriz? Gönlümüzün sızısı ama aynı zamanda gururu Çanakkale'yi, Mehmet Akif'in Safahat'ı olmadan, 'Su iner yokuşlardan hep basamak basamak, Benimse alın yazım yokuşlarda susamak' diyen Necip Fazıl Üstad olmadan Sakarya'yı nasıl bilebiliriz? Her kitap bir dünyadır, bir dosttur. Kısacası okumak kurtuluşumuzdur, imarımız, zenginliğimiz, özgürlüğümüzdür. Dileğimiz odur ki yatarken başucumuzda, çalışırken masamızda, gezerken çantamızda ve her daim elimizde bir dostumuz, bir kitabımız olsun. Niğdemizden bu vesile ile bütün Türkiye'ye bir mesaj gönderiyor, yazan, okuyan ve üreten bir gençlik temenni ediyor, saygılar sunuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber