Başbakan Erdoğan: Suriye yönetimine sadece El Huleli çocukların vebali yeter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin El Hule kasabasında meydana gelen katliama ilişkin yaptığı değerlendirmede, ?Suriye yönetimine sadece El Huleli masum çocukların vebali yeter.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında Suriye'deki katliama değindi. Erdoğan, ?Bu katliam insanı insan yapan hangi değerler varsa onları ayaklar altına alıp çiğnemektir. Böyle bir katliam alçakça masumları katletmek gözü dönmüşlüktür, acziyettir, zavallılıktır.? ifadelerini kullandı.

?Suriye'den almış olduğumuz haber yüreklerimizi dağladı.? diyerek konuyu gündeme getiren Erdoğan, ?Top ve roketlerle gerçekleştirilen saldırıda 110 masum sivil acımasızca hunharca katledildi. Çok daha vahimi katledilenlerin 50'si elleri arkadan bağlanmış çocuklardı. Hama'dan da katliama haberleri almaya devam ediyoruz. Bu insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.? şeklinde konuştu.

Erdoğan, sert ifadeler kullandığı konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Suriye yönetimine sadece El Huleli masum çocukların vebali yeter. Bu gözü dönmüşlüktür, bu aklı izanı tamamen terk etmektir. Bu katliam insanı insan yapan hangi değer varsa onu ayaklar altına alıp çiğnemektir. Böyle bir katliam gözü dönmüşlüktür, acziyettir, zavallılıktır. Sabrın da bir sınır vardır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber