Bitlis'te ikinci Bitlis Kent Kurultayı yapıldı

Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği'nin öncülüğünde, ikinci ?Bitlis Kent Kurultayı" düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, okunan Bitlis şiirleri ve Bitlis konulu slaytın izlenmesiyle başladı.

Kurultayın açılış konuşmasında konuşan Beşminare Fikir ve Düşünce Topluluğu Başkanı Serdar Durer, birincisini 2008 yılında yaptıkları kurultayın ikincisini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Anayasal süreç içerisinde olunmasından ötürü bu kurultayı daha çok yeni anayasaya katkıda bulunmak amacıyla yaptıklarına değinen Durer, ?Ancak bir süre önce yeni anayasa ile ilgili düşüncelerimizi ifade ettiğimiz raporumuzu, TBMM Başkanlığı'na gönderdik. 82 Anayasası'nın uygulanabilirliği kalmamıştır. Türkiye'nin bu anayasa ile bir yere varamayacağı aşikar. Çok kültürlü bir Anayasa'nın ülkemizde acilen yapılandırılması ve uygulamaya konulması gerekir." dedi.

Kurultay Baş Koordinatörü Necmi Yelkikanat ise bu tarz kurultayların, gelişmiş ülkelerde kullanılan çağdaş bir yöntem olduğunu belirtti.

Daha sonra Bitlis Kent Kurultayı'nın divan başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimlerde Bitlis Kent Kurultayı'nın divan Başkanlığına Necmi Yelkikanat, divan üyeliklerine; Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut, Prof. Dr. Halil İbrahim Çerçi, Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, eğitim yöneticisi olarak ise Fikir Bakır ve Av. Mezher Yürek seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber