Uğur: Avrupalılar, fetih ile Osmanlı'nın hoşgörüsü ile tanıştı

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethi ile dünyanın, Türk'ün imanının ve inancının bir kez daha farkına vardığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğur, tarih çağının kapanıp yeniçağ açılarak şahit olunan olayın, hafızalara unutulmayacak şekilde kazındığını kaydetti.

İstanbul'un Fethi'nin 559. yıldönümü münasebetiyle yazılı açıklama yapan Uğur, Osmanlı Devleti'nin bir bütün olması için topraklarını birleştirdiği bu kutsal fetih ile Avrupalıların Osmanlı'nın hoşgörü yüzü ile de tanıştığını ifade etti. Uğur, Fetih'in aynı zamanda farklı din, dil, ırktan insanların bir arada yaşamasına, huzur ve adaletin sağlanması ve uygulanmasına da örnek teşkil etiğini yaşayarak gösterdiğini kaydetti.

İstanbul'un fethinin, bir toprak parçasının fethinden çok öte anlamlara karşılık geldiğini belirten Uğur, fethin Hıristiyan ve Müslüman toplumların inançlarını ve maneviyatlarını değişikliğe götüren bir durumun yaşanması açısından da çok önemli olduğuna işaret etti.

İstanbul'un fethi ile Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) yüzyıllar önce verdiği müjdenin gerçekleşirken, Fatih Sultan Mehmet ve Türk askeri Peygamberimiz'in (sas) övgüsüne mazhar olma vasfını bu fetih ile kazandığını anlatan Uğur, ?İstanbul'un fethi ile tarihimize altın bir sayfa yazdırıp milletimize büyük sevinç ve mutluluk yaşatan başta Fatih Sultan Mehmet Han ve tüm kahramanlarımıza minnet ve şükran duygularımı sunarım. Onlara layık bir geleceği yetiştirmek adına öğretmenlerimizin var gücüyle çalıştığını bir kez daha yinelerim.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber