Sağlık çalışanlarından ?şiddet' protestosu

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'te Doktor Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından öldürülmesinin 4. haftasında sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek için eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Doktor Ersin Aslan'ın ölümünün 4. haftasında sağlık çalışanları hastanelerde eylem yaptı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı ?Dr. Ersin Arslan'ı unutmayacağız unutturmayacağız. Taleplerimizin takipçisiyiz' yazılı pankart açtı.

Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, sağlık alanında vatandaşın memnun olduğu önemli değişikliklere dikkat çekti. Vatandaşın artık doktor ve ilaca çok daha kolay ulaştığını, istatistiklerin, vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu gösterdiğini belirten Gören şöyle konuştu: ?Fakat olaya bütünlük içinde baktığımızda sağlık sistemi dediğimiz zaman sağlık hizmeti verildiği alanlar, binalar ve o binalarda hizmet veren doktorlar, sağlık çalışanları, bir ekip işidir sağlık. Bu hizmeti veren bir sağlık ekibi var. Bu hizmetin sonunda ne görüyoruz. Vatandaş herhangi bir aksaklık karşısında, memnuniyetsizlik karşısında bu memnuniyetsizliğin sorumlusu olarak orada çalışan doktoru, sağlık çalışanını görüyor ve ne yazık ki ona tepkisini saldırarak gösteriyor. Bu şiddet olaylarının son zamanlarda çok fazla artığını istatistikler gösteriyor ve ne yazık ki bu şiddet olaylarının en vahim olanı da ölümle sonuçlananı onu da yaşadık Ersin Arslan arkadaşımızı kaybettik. Sağlık sisteminde vatandaşların memnun olduğu değişiklikler, vatandaşlarımızın, hastalarımızın, hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına şiddet şeklinde tepkisini göstermesi gerçekten çok büyük bir çelişkidir.?

Grup adına basın açıklamasını okuyan Doktor Feray Kaya, ülkenin her yerinde olduğu gibi İstanbul'un sağlık kurumlarında da 4 haftadır Doktor Ersin Arslan'ı andıklarını ve taleplerinin takipçisi olduklarını dile getirdiklerini söyledi. Sağlık ortamında şiddetin son yıllarda tahammül edilemez bir ölçüde arttığına dikkat çeken Kaya, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin boyutlarının Doktor Ersin Arslan'ın ölümü ile ortaya çıktığını söyledi. Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının örneklerini aktaran Kaya, sağlık çalışanlarının taleplerini sıraladı. Kaya taleplerinin gerçekleştirilinceye kadar sağlık çalışanlarının tepkilerini değişik biçimlerde sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Grup açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber