YİBO öğrencisi, bilişim olimpiyatında dünya ikincisi oldu

Ankara'da yapılan E-BİKO 8.Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda 7 bin 550 eser arasında ilk 15'e kalarak, büyük finalde 15 proje içinde gümüş madalya kazanan İlker Yasin Zengin, dünya ikincisi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya ikincisi YİBO'lu öğrenci İlker Yasin Zengin, danışman öğretmeni Buse Bilgin ve Okul Müdürü Şaban Tongal, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora'yı ziyaret etti. İstenirse bir köyden de Uluslararası hemde çok iyi bir başarının elde edilebileceğine dikkat çeken Cora, "Kendisiyle gurur duyduğumuz öğrencimiz Alaçamlı İlker, ilimizi Türkiye'den sonra Uluslararası düzeyde de başarı ile temsil etti. İmkanları çok sınırlı olmasına rağmen azmi, kararlılığı ve çalışkanlığı ile Samsun'daki hatta tüm ülkemizdeki öğrencilerimize örnek olacak bir sonuç elde etti. Alaçam ilçemizin Yukarı Koçlu köyünden Göçkün 75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na gelerek öğrenimini deva ettiren öğrencimiz E- Dream Bilişim Olimpiyatı'nda Türkiye birincisi, e-BİKO 8.Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda Dünya ikinciliğini derecesini danışman öğretmenin de deneyimiyle elde etti. Mutluyum. Çünkü Ülkemizin gelecekte yöneticileri olacak böylesine çalışkan yavrularımız Anadolunun toprağının, havasının ve suyunun kokusunu teneffüs ederek yetişiyor ve geçmişini bilerek gelişen dünyaya hazırlanıyor." diye konuştu.

Dünya İkincisi olan YİBO öğrencisi İlker Yasin Zengin ise "Ekonomik yokluklar içinde kırsal bölgelerimizden yatılı okullara gelen öğrencilerimizin kendilerine öz güven duyarak bu tür faaliyetler içinde bulunmalarını öneriyorum. İletişim çağının gereği olarak memleketimizin bizim gibi öğrencilere ihtiyacı var. Arkadaşlarımın da bu tür yarışmalara katılmalarını, soran sorgulayan, üretken, araştıran, eleştiren, aktif ve çalışkan olmalarını diliyorum. Ülkemize ve insanlığa en güzel hizmet edilecek branşın öğretmenlik mesleği olduğunu belirten Danışman öğretmen Buse Bilgin ise "Azimli çalışmanın yoksulu ,zengini olmaz. Öğretmenler olarak öğrencilerimizi kendi çocuklarımız gibi özden sevmeli, onların kendilerini özgürce ifade edebilmelerini sağlamalıyız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber