ÖSYM, YGS sınav kılavuzunu güncellerken dahi hata yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin güncelleyerek yayınladığı yeni YGS kılavuzunun 19. sayfasında "Puan türlerine göre ek puanların hesaplanmasında kullanılacak ortaöğretim başarı puanları ve bu puanların çarpılacağı katsayılar Tablo 2'de gösterimiştir." denmektedir. Ancak kılavuzda sayfa 31'de olması gereken tablo 2 yoktur. Kılavuzun hiç bir yerinde Tablo 2 yoktur.

Burada ÖSYM'nin hatası şudur. ÖSYM Önceki kılavuzda da varolan:

"Bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunları, Yükseköğretim Kurulunca saptanacak alanlarda bir yükseköğretim programına yerleştirilirken Ortaöğretim Başarı Puanının 0,06 katsayısı ile çarpımından elde edilecek ek puanlar yerleştirme puanlarına eklenecektir. Bu alanlar Tablo 3A'da ve Tablo 3B.1'de gösterilmiştir.Bu ek puanlardan yararlanmak için adayların ilgili puan türünde 180 veya daha yüksek puan almış olmaları gerekmektedir. Puan türlerine göre, ek puanların hesaplanmasında kullanılacak ortaöğretim başarı puanları ve bu puanların çarpılacağı katsayılar Tablo 2'de gösterilmiştir."

ifadesini çıkarmayı unutmuş gözükmektedir. 0,06 katsayısı tamamen kaldırıldığı için tabi ki Tablo 2 yeni kılavuzda yer almayacaktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber