Uyuşturucu kullandığı erken fark edilenler, bağımlılıktan daha çabuk kurtuluyor

Mersin Emniyet Müdürlüğü Madde Kullanımı ve Mücadele Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Kürşad Buğra Bilgin, uyuşturucu kullandığı erken fark edilen kişinin bağımlılıktan kurtulma şansının arttığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği'nin Yenigün Projesi kapsamında lise öğrencilerine ?Madde Kullanımı ve Zararları' konulu konferans düzenlendi.

Cemile Hamdi Ongun Lisesi'ndeki programda konuşan polis memuru Kürşad Buğra Bilgin, bir kişinin uyuşturucu kullanmasının erken fark edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Bu sayede kişilerin bağımlılıktan kurtulmasının çok kolay olacağını aktaran Bilgin, ebeveynlerin erken teşhis belirtilerini bilmesi gerektiğini ifade etti.

Bağımlılık yapıcı maddelerin etkilerinin sahte ve kısa süreli olduğunu vurgulayan Bilgin şunları kaydetti: ?Ancak insan ruh ve bedeninde açtığı yaraların kapatılmasının çok zor olduğu unutulmamalıdır. Uyuşturucu kullananlar bu bataktan çıkmak için nereye ve nasıl başvurabileceklerini bilmedikleri için sıkıntı yaşıyor. Uyuşturucu kullandıkları için cezalandırılacaklarını düşünerek tedavileri konusunda yetkililerden yardım istemeye çekiniyorlar. Bu konuda Türk Ceza Kanunu'nda etkin pişmanlık başlığı altında gerekli düzenlemeler var.?

MADDE KULLANAN KİŞİ NASIL ANLAŞILIR?

Madde bağımlısı olan kişilerde görülen davranış değişiklikleri hakkında da bilgi veren Bilgin, ?Arkadaş çevresi değişir. Aile ilişkileri azalır, odasında yalnız kalmayı tercih eder. Okul başarısı ve okula devamı azalır, daha fazla para harcamaya başlar, bazen neşeli, sakin, bazen öfkeli, saldırgan davranışlar gibi ruhsal değişimler gün içerisinde gözlenir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber