Öğrencilere meslek tanıma semineri

Yozgat'ın Akdağmadeni Anadolu Meslek Lisesi, öğrencilerin ileride daha rahat meslek seçmelerini sağlamak amacıyla meslek tanıma semineri düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Rehberlik Servisi ve Rehber Öğretmeni Ünal Gülmez tarafından koordine edilen 'Mesleğimi Seçiyorum' etkinliği kapsamında düzenlenen seminere, Akdağmadeni Cumhuriyet Savcısı Erkan Ünlü katıldı. Cumhuriyet Savcısı Ünlü, lisede Türkçe-Matematik Bölümü'nde eğitim gören öğrencilerin en çok tercih ettiği hukuk fakültesinin tanıtımını yaptı.

Cumhuriyet Savcısı Ünlü, Hukuk Fakültesi'nden mezun olanların savcı, hakim ve avukat olarak görev yaptıklarını ama çalışma alanlarının çok geniş sahalara dağıldığını, kaymakam, vergi denetmeni gibi daha pek çok görevi yapabildiklerini belirtti. Ünlü, özellikle savcıların çalışma saatlerinin mesai sonrasında da duruma göre olabildiğini, ücretinin ise Türkiye şartlarında mesleğe yeni başlayan bir hakim ve savcının 3 bin TL olduğunu söyledi. Mesleki ilerleme adına hukuk mezunlarının önlerinin açık olduğunu ifade eden Ünlü, "Hukuk fakültesini kazanacak öğrencilerin özellikle Matematik ile Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin çok iyi olması gerekiyor. Öğrenciler, düzenli ders çalışma ile bu bölüme girebilirler." dedi.

Tıp Fakültesi'nin tanıtımını ise Akdağmadeni Devlet Hastanesi doktorlarından Dr. Emre Kıraç yaptı. Dr. Kıraç, tıp okumanın zevkli, bir o kadar da sabır gerektiren bir bölüm olduğunu söyledi. Öğrencilere bir hedef koymalarını isteyen Dr. Kıraç, o hedefi inatla ve sabırla istemeleri gerektiğini belirterek, "Türkiye'de KPSS ve benzeri sınavlarla atanmayan tek meslek doktorluktur. Ücret noktasında ise bir doktor 5 bin TL civarında maaş almaktadır. Çalışma şartlarında ise diğer mesleklerde olduğu gibi mesai sonrasında da duruma göre değişebilir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Cumhuriyet Savcısı Erkan Ünlü ve Dr. Emre Kıraç, öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber