Kosovalı heyet: Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz

Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerkxhaliu, Kosova'nın ekonomi anlamında dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanacağını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerkxhaliu, Türk işadamlarını ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti.

Kosova Diaspora Bakanlığı yetkilileri Bursalı sanayilere, Kosova'daki yatırım imkânları hakkında bilgi verdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO)'nda düzenlenen toplantıda Kosovalı yetkililer, Bursalı işadamlarına ülkelerinde yatırım olanaklarını anlattı.

Programda konuşan Kosova Büyükelçi Yardımcısı Güner Ureya, Bursalı işadamlarını ülkelerinde yatırıma davet etti. Kosova'da İstanbul'dan sonra ismi en çok telaffuz edilen Türk şehrinin Bursa olduğunu belirten Ureya, ?Bursa ile Kosova arasında büyük oranda tarihi, kültürel ve insani ilişkiler bulunmakta. Hemen her Kosovalının Bursa'da akrabası var. Başka alanlarda da daha iyi ilişkiler kurulabilir. Bu fırsatları her alanda en iyi kullanabilmek için el birliğiyle çalışmamız gerek. Kosova'nın geleceği için işadamlarına çağrıda bulunuyoruz. Tüm bölgenin refahı için neler yapılabiliriz için düşünüyoruz. Artık yeni bir dönemdeyiz. Siyasi sorunların büyük bir çoğunluğu çözüldü." dedi.

"TÜRKİYE'DEN TİCARETİ ÖĞRENMEK İSTİYORUZ"

Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerkxhaliu da Kosova'nın gelişmesi için ekonomiye büyük önem verilmesi gerektiğini dile getirdi. Gerkxhaliu, "Bu dönem Kosova için ekonomi dönemidir. Kosova'nın ekonomik olarak gelişmesi için Atatürk'ün modelini baz almak gerekiyor. Atatürk'ün 'siyasi, askeri zafer ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferlerle desteklemelidir' sözünü örnek alıyoruz.? şeklinde konuştu.

Safet Gerkxhaliu, ?Kosova'nın iktisadi olarak desteklenmesi gerekiyor. Zaman Türkiye'den ticaret öğrenme zamanıdır. Bursa'da yaşayanlar Kosova'da yatırım için bir araya gelebilirler. Çünkü yatırım teşviklerimiz var. Özellikle eğitim, sağlık ve teknoloji yatırımlarına ihtiyaç duyuyoruz. Stratejik yatırımlar da devlet tarafından destekleniyor." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından yetkililer Kosova'da yatırım olanaklarını Bursalı işadamlarına anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber