Vergi ödemeye gelenlere limonata ve çay ikramı

Emlak vergilerinin birinci taksitinin son ödeme tarihi olan 31 Mayıs öncesi İzmir Bornova Belediyesi vatandaşların işini kolaylaştırmak için özel tedbirler aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemşerilerini güneşli ve yağmurlu havadan korumak için bahçeye geçici kamelya yaptıran belediye, kamelyaya kurduğu meyve suyu makineleriyle limonata ve vişne suyu ikramı yapıyor. Ayrıca vergi ödemek için gelir müdürlüğüne giren vatandaşlara da çay servisi yapılıyor.

Vatandaşlar vergilerini hafta içi Bornova Merkez, Çamdibi, Altındağ ve Pınarbaşı şube veznelerinde ödeyebiliyor. Vatandaşların son gün olan 31 Mayıs Perşembe'ye kadar emlak vergilerini ödeyebilmesi için merkez şubede hafta sonu da çalışan Bornova Belediyesi, hemşerilerine internet üzerinden kredi kartı ile yedi gün 24 saat ödeme yapma imkanı da sunuyor. Bornova'da yaşayanlar www.bornova.bel.tr adresine girerek e-ödeme sistemiyle evlerinden çıkmadan emlak vergilerini ödeyebiliyor. www.bornova.bel.tr üzerinden e-ödeme yapabilen Bornovalılar bugüne kadar 5 milyon 363 bin liralık emlak borcunu yatırdı.

İlçede emlak vergilerinin vatandaşlar tarafından çok düzenli yatırıldığını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bornova'da yaşayan yurttaşlarımız vergi ödeme konusunda diğer ilçelere örnek oluyor. Vatandaşlarımız emlak vergilerini günü gününe ödüyor. Biz de vatandaşlarımıza vergilerini öderken kolaylık sunuyoruz. Halkımızın yatırdığı vergiler yine kendilerine hizmet ve yatırım olarak geri dönüyor. İnternetten vergi ödeme sistemini de hayata geçirdik. Bu sayede yurttaşlarımız evlerinden çıkmadan ödeme yapabiliyorlar. Ayrıca yurttaşlarımızı yağmurlu ve güneşli havadan korumak için kamelya yaptırarak orada meyve suyu ikramı yapıyoruz. Gelir Müdürlüğü'ne girerek vergi ödemesi yapan vatandaşlarımıza da çay ikram ediyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber