Cizre Emniyet Müdürü Akkoca: Cizre iyiye doğru gidiyor

Şırnak'ın Cizre Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca, genel değerlendirmeye bakıldığında Cizre'nin iyiye doğru gittiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cihan Haber Ajansı(CİHAN)'na konuşan Cizre İlçe Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca, ilçenin daha güzel günlere doğru gittiğini, bu konuda en büyük desteğin halktan geldiğini ifade etti. Akkoca, yani sadece polisin tedbir alması değil, halkın da artık huzur ve barış istediğine bizzat şahit olduklarını vurguladı.

?HALKIMIZIN BÜYÜK ÇOĞU OLAYLARA DESTEK VERMİYOR?

Cizre'de zaman zaman yaşanan toplumsal olaylara halkın büyük çoğunluğunun destek vermediğini dile getiren Ali Aydın Akkoca, ?Asayiş olaylarının, ilçemizin büyüklüğüne göre Batı şartlarına göre altında diyebiliriz. Fakat tabi Cizre ile ilgili basında çıkan olumsuz imajının da silinmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü basında çıkan haberlere göre, Cizre'de sürekli olumsuz şeyler olduğu havası oluşuyor. Zaman zaman meydana gelen toplumsal olaylar sürekli basında çıktığında, buranın çok olumsuz bir yer olduğu izlenimi Batı'da yer ediyor. Bunun da zamanla döneceğine inanıyorum. Aslında burada halkımızın büyük çoğunluğu olaylara destek vermiyor. 100 binin üzerinde bir nüfusumuz var. Toplumsal olaylara, korsan gösterilere katılan göstericilerin sayısı bin veya bin 500'ü geçmiyor. Halkımızın büyük çoğunluğu bu yasa dışı gösterilere prim vermiyor. Devletle bir problemi yok ve devleti seviyor. Huzur istiyor, barış istiyor. Tabii ki huzurunun bozulmasını istemiyor." değerlendirmesini yaptı.

Özellikle 7 -8 aydır ilçede toplumsal olayların yok denecek kadar azaldığına dikkat çeken Akkoca, sözlerine şöyle devam etti: "Sadece Nevruz döneminde olaylar oldu ve maalesef kalabalığın içerisinden ateş edilmek suretiyle Ahmet Toprakoğlu isimli polis kardeşimiz şehit edildi. Ama bunun katili de 40 gün sonra canlı yakalandı. Adalete teslim edildi. Böylelikle arkadaşımızın kanı yerde kalmadı.?

?MOBESE KAMERALARI BİRÇOK OLAYIN ÜSTESİNDEN GELDİ?

Mobese kameralarının kurulmasıyla birçok olayın üstesinden geldiklerini dile getiren Ali Aydın Akkoca, ?Hırsızlık olayları Türkiye'nin her yerinde oluyor. Bizim mobese kameraları 7 -8 aydır faaliyete geçmiş durumdadır. Kamera sayısı giderek artırılacaktır. İlk kuruluşundan sonra her sene belli bir miktar artırılarak daha fazla bir alanı kapsayacak. Mobese kameralarından birçok olay çözülebiliyor. Mobese gecikmiş bir şeydir." dedi.

"CİZRE'NİN İMAR YAPISI YENİDEN DÜZENLENMELİ"

Cizre'nin fiziki yapısı, sokakların çok dar olması, devriye ekibinin her sokağa girememesi, çıkmaz sokaklar, araçların geçemeyeceği kadar dar sokaklar olmasından dolayı olaylara anında müdahale edilemediğini dile getiren İlçe Emniyet Müdürü Akkoca, "O yüzden Cizre'nin artık yeni modernlerle, daha güzel bir kentleşme yapısı oluşturması lazım. Bu konuda vatandaşlarımızın ve belediyemizin biraz çaba sarf etmesini istiyorum. Çünkü Cizre böyle kötü bir şehirciliğe layık değil. İpek yolu üzerinde bulunması hasebiyle giderek büyüyen bir şehirdir. Sürekli büyüyen bir ilçedir. Bu sebeple Cizre'nin imarının tekrar ele alınması ve belediyenin bunu ele alıp bir çözüm yolu bulup, Cizre'nin çehresinin değiştirilmesi gerekir. Daha geniş bulvarlar, yollar yaparak imarı o şekilde düzenlemelidir. Yoksa Cizre birbiri içerisinde iç içe olur. Hem de sıcak bir bölgedir. Türkiye'nin meteoroloji olarak en sıcak bir bölgedir. Yani binalar iç içe olduğu zaman hem asayiş açısından olumsuz etkiliyor. Hem de iklim şartları bakımından daha ferah şekilde yapılmasından faydalı olacağını düşünüyoruz.? önerisinde bulundu.

?HUZURUN OLMADIĞI YERE SERMAYE GELMEZ?

Huzurun olmadığı, barışın olmadığı yere sermayenin gelmeyeceğinin altını çizen Cizre Emniyet Müdürü Akkoca, ?Artık yıllardır bu bölgenin bu olaylarla bıktığını, huzursuzluk istemediğini sürekli görüyoruz. İnşallah temennimiz Cizre'nin her geçen gün daha güzel günlere geçmesini temenni ediyoruz. Huzurun olmadığı yere sermaye gelmez. Ama ben iddia ediyorum artık sermayelerin buradan kaçmasını gerektirecek kadar huzursuzluk yoktur. Bence bölgenin varlıklı insanları bu bölgeye yatırım yapmaları lazım. Çünkü işsiz insan çok fazladır. Tüm umutlarını Habur'a vermişler. Tabi Habur giderek artan bir ihracat potansiyeline sahip ama yatırım yapıp insanlarımıza kalıcı işler temin etme konusunda bu bölge zenginlerinin de, iş adamlarının da bir borcu olduğunu düşünüyorum. Kendi memleketlerine, kendi şehirlerine gelip yatırım yapsınlar. Organize Sanayi bölgemize şuan yoğun bir talep olduğunu görüyoruz. Burada böyle teşvikler çok önemlidir. Buradan faydalanmak isteyen iş adamlarımızın yoğun bir şekilde talep ettiklerini duyuyoruz ve görüyoruz. İnşallah bunlar meyvelerini verecektir. Bu tesisler burada açıldığı zaman, çünkü burada yoğun bir ihracat kapısı var, Habur Sınır Kapısı... Bazen araçların kuyruğu Cizre'ye dayanıyor. İnşallah orası daha da büyütülecektir. Daha büyütüldüğü zaman, daha kapasiteli yapıldığı zaman tabii ki öncelikle bu bölgeye faydası olacaktır. Geleceğimizin iyi olacağını ve daha güzel olacağını düşünüyoruz.? ifadelerini kullandı.

?HALKIMIZ DEVLETE VE POLİSE GÜVENSİNLER?

Halkın devlete ve polise güvenmesine yönelik çağrı yapan Akkoca konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Halkımız devlete, polise güvensin. Bir olay olduğu zaman ihbarda bulunmaya çekinmesinler. Bazen görgü tanıkları bulmakta zorluk çekiyoruz. Bir trafik kazasında, ölümlü bir kazada görgü tanığı bulamıyoruz. İnsanlarımız sanki ihbar ettiği zaman başına bir şey gelir diye düşünüyor. Gördükleri olayları ihbarda bulunması vatandaşlık görevidir. Bir suç olmuşsa, bir kanunsuzluk olmuşsa bunu bildirmek vatandaşlık görevidir, insanlık görevidir. Onun kimliği kesinlikle gizli kalacaktır. Kanunen böyledir. Bunu mutlaka 155'e, polise bildirmelerinde fayda var. Olayların çözülmesinde, aydınlatılmasında ve huzurun sağlanmasında vatandaşın desteği olmazsa istediğiniz kadar polis sayısını artırın, araç ve gereçlerinizi artırın vatandaş size destek vermezse tam başarıyı sağlayamazsınız. Tam başarı için vatandaşın desteği şarttır. Vatandaşta ben böyle bir tedirginlik, bir çekingenlik görüyorum ve kafalarında soru işaretleri oluyor. Devlete güvensinler. Teşkilatımıza güvensinler. Her türlü şekilde biz vatandaşa hizmet etmenin emrindeyiz, yanlarındayız. Hiçbir şeyden korkmasınlar, çekinmesinler. Tek isteğimiz bize güvensinler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber