Yıkılan okullarının yerine İmam Hatip Lisesi yapılacağını öğrenen veliler eylem yaptı

Beyoğlu'nda depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle yıkılan okullarının İmam Hatip Meslek Lisesi olacağını öğrenen veli ve öğrenciler eylem yaptı. Öğrenci ve veliler eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Muallim Cevdet İlköğretim Okulu geçtiğimiz Temmuz ayında depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle yıkılmıştı. Çevrede bulunan ailelerin çocukları da başka okullara gönderilmişti. Veliler önümüzdeki eğitim öğretim yılında okullarına kavuşma hayalleri kurarken, veliler aldıkları bir haberle yıkıldı. İddiaya göre okul artık ilköğretim okulu olarak değil, İmam Hatip Meslek Lisesi olarak hizmet verecek. Bunun üzerine çok sayıda veli çocuklarıyla birlikte Beyoğlu Çıksalın'da toplandı. Ellerinde ?Okulumuzu geri istiyoruz? yazılı pankartlarla okula yürüyen velilere, çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

İstiklal Marşı okunmasının ardından grup adına basın açıklaması yapan Arzu Çıldır, ?Okulumuz yıkıldı yerine bu sene tekrar okula başlayacak. Çocuklarımızı çok uzaklara gönderdik ama okulumuzun İmam Hatip Meslek Lisesi olacağı söylendi. Biz İmam Hatip'e karşı değiliz hepimiz Müslüman'ız çocuklarımızın uzak okullara gitmesini istemiyoruz. Bu yüzden okulumuzu geri istiyoruz? dedi.

Öğrenciler ise ?Biz okulumuzun imam hatip olmasını istemiyoruz. Gittiğimiz okullarda bize kötü davrandılar, okulumuz bizimdir kimseye vermeyeceğiz? dediler.

Öğrenci ve veliler eylemlerini sürdüreceklerin söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber