Bıçaklı saldırganın serbest kalmasına itiraz etti

İzmir'de arkadaşıyla akşam yemeğinden sonra evine giderken uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanan şahıs, zanlının tutuksuz yargılanma kararına itirazda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, 23 Mayıs Çarşamba günü saat 01.00 sıralarında İsabey Mahallesi Eskiizmir Caddesi'nde meydana geldi. Selçuk Belediyesi'nde görevli arkeolog Yusuf Yavaş (47), arkadaşı Mehmet Bayraklı ile yemek yedikten sonra yürüyerek evine doğru yola çıktı. İddiaya göre, Yavaş ve Bayraklı Eskiizmir Caddesi'ne geldiği sırada arkadan gelen bir araçtan inen T.B. (30) ile tartışmaya başladı. T.B., yanında bulunan bıçakla Yavaş ile Bayraklı'yı yaraladıktan sonra aynı araca binerek kaçtı. Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Mehmet Bayraklı ayakta tedavi edilirken, ağır yaralanan Yavaş İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kısa sürede T.B.'yi yakalayarak gözaltına aldı. İfadesi alınan T.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Yavaş, ilk olarak Selçuk Adliyesi'ne gelerek saldırgan T.B.'nin tutuksuz olarak yargılanma kararına itirazda bulundu. Avukatı Melih Şar eşliğinde adliyeye gelen Yavaş, kendisine destek veren dostlarına teşekkür etti.

Yavaş, saldırgan T.B.'nin olaydan sonra kaçması, delilleri karartması ve gizlemesi gerekçeleriyle tutuklama şartlarının oluşmuş olmasına rağmen serbest bırakılmasına Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçeyle itiraz etti. Yavaş'a adliyeye gelişinde Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Başkan Yardımcısı Veli Keskin ve Seyfi Tek, Belediye Meclis üyeleri, belediye çalışanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir grup destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber