Vali Yardımcısı Kaya: Kursiyerler tekstil sektörünün istihdam açığını kapatacak

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden mezun olan kursiyerler diplomalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yardımcısı Vefa Kaya, ?Buradan mezun olan kursiyerlerimiz tekstil sektöründe önemli bir istihdam açığını kapatacaktır.? dedi.

Konfeksiyon, hazır giyim ve kitre bebek kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin diploma törenine katılan Vali Yardımcısı Kaya, ?Buradan mezun olan kursiyerlerimiz tekstil sektöründe önemli bir istihdam açığını kapatacaktır. Mezun olan kursiyerlerimiz burada edindikleri bilgi ve tecrübelerini çalışma hayatına da yansıtmalıdırlar.? şeklinde konuştu.

El sanatlarının tüm Türkiye'de olduğu gibi Sivas için de önemli bir değer taşıdığını ifade eden Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Arslan, yerel istihdamın geliştirilmesi için el sanatları eğitiminin önemine vurgu yaptı. Arslan şunları söyledi.

?Şimdiye kadar el sanatları eğitim merkezimizden yetişen çok sayıda kursiyerlerimiz özel sektörün istihdam kaynağı oldu. Müdürlüğümüzden mezun olan kursiyerlerimiz Türkiye'nin her yerindeki tekstil fabrikalarında rahatlıkla çalışabilecek düzeyde eğitim alıyor. Tekstil sektörünün şu anda dahi yetişmiş elamana çok fazla ihtiyacı var. Organize Sanayi'de bulunan firmalarımız bugüne kadar hep yetişmiş eleman bulmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Buradan mezun olan kursiyerlerimizin özel sektörün önemli bir istihdam açığını kapacağına inanıyorum.?

Törende, diplomaların dağıtılmasının ardından sergi gezildi. Kursiyerlerin yaptıkları yöresel kıyafetler giydirilmiş kitre bebekleri ilgi gördü.

Törene Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Sivas İl Tarım Müdürü İhsan Arslan ve İl Kontrol Laboratuvarı Müdürü Burhan Tokgöz'ün yanı sıra kursiyer yakınları ve muhtarlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber