Bakan Ergün: Bir memleket haklardan değil haksızlıklardan bölünür

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bir memleketin haklardan bölünmeyeceğini, haksızlıklardan bölüneceğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Ergün, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ergün, bazen ?hak ve özgürlükler alanı genişlerse memleket bölünür' denildiğini anımsatarak, ''Bir memleket haklardan bölünmez, haksızlıklardan bölünür, bir memleket bölünürse insanların hakları verildiği için bölünmez. Hakları verilmediği için, haksızlık yapıldığı için bölünür. Onun için bir ülkeyi bölecek olan haklar değil, haksızlıklardır. Biz haksızlıkları ortadan kaldıran bir siyasi iktidarız. İnsanlar ne kadar hakka sahip olursa o ülkenin o kadar sahibi olurlar.'' dedi.

Bakan Ergün, AK Parti ile birlikte ekonomik sorunların yanı sıra siyasi sorunların da çözüm sürecine girdiğini bildirdi.

Türkiye'nin en önemli siyasi sorununu, ''Kürt sorunu'' olarak tanımlayan Ergün, ''Siyasi sorunların çözümünde en önemli adım, Türkiye'de demokrasiyi, hukuku, insan hak ve özgürlüklerini geliştirmektir. Kürt sorunu çözülecekse demokrasiyle, insan hak ve özgürlükleriyle çözülür. Terör sorunu da bir kısmı buna bağlı, bir kısmı bağlı değil. Kürt sorununa bağlı olan terör bölümü var işin. O bölümü bertaraf edilebilir. Bir de uluslararası konjonktüre bağlı olan bölüm var. Herkesin eli var bu işte. Türkiye'nin aleyhine çalışan bir sürü unsurun, bu terör işinde eli var. Karmaşık da olsa biz fotoğrafı görüyoruz. O da çözüme kavuşacaktır.? diye konuştu.

Türkiye'nin ilerlemenin siyasi ve ekonomik alanda sağlanan istikrar ile mümkün olduğunu dile getiren Ergün, ''Türkiye'de artık kimsenin kafasında 'faiz oranları çok yükselir mi acaba' endişesi bulunmuyor. 'Hükümetin bütçesi tutar mı' tereddüdü yok. Hesap kitap neyse o yapılıyor. Acaba Türkiye'de önümüzdeki sene bir darbe olur mu, bir, hükümete muhtıra verirler mi, birisi gidip aklına esip, 'bu hükümete darbe yapamadık, bari kapatma davası açalım da bu işi böyle halledelim' der mi, kaos ortamı olur mu tereddütleri milletin kafasında kalmadı. Bir ülkede bunlar varsa, siyasi, ekonomik istikrarsızlık belirtileri varsa hiç kimse iş yapmak istemez. Allah'a şükür, millet bunlardan sıyrıldı. İhracatımız artmaya başladı.''şeklinde konuştu.

Türkiye'de bölücülüğün en büyük sorumlularının, bölücülüğün propagandasını yapanlar kadar, toplumun haklarını yıllarca onlardan esirgeyen anlayış olduğunu dile getiren Ergün, AK Parti'nin bu anlayışı hak ve özgürlüklerle yıkacağını kaydetti.

Türkiye'nin ayağındaki bu son prangadan, kurtulacağını belirten Ergün şunları söyledi: ?'Türkiye bu sorunu çözdüğünde çok daha hızlı ilerleyecektir. İlerlemesin diye içeriden dışarıdan bu sorunların çözümünü sabote edenler oluyor. Türkiye ayağında bu sorunlarla sürüklenip gidemez. Bu daha fazla taşınamaz. Mutlaka bu işlerin de çözüme kavuşturulması lazım. Sabırla bu işler çözülecek. Türkiye bu konudan da mutlaka kurtulacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber