Türkçe sevdalıları Yunus Emre'nin torunlarıyla buluştu

Bu yıl Türkiye'de 10'uncusu Eskişehir'de ise ikincisi düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 25 ülkeden 65 öğrencinin katılımıyla Yunus Emre'nin diyarı Eskişehirlilerle buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 01:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Stadyumu'nu dolduran binlerce kişinin katıldığı olimpiyatlar, yoğun yağışa rağmen izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Bu yıl Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, ?İnsanlık el ele, Bayram o bayram ola' sloganıyla düzenleniyor. 30 Mayıs ? 14 Haziran tarihleri arasında 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılacağı olimpiyatlarda, Türkiye'nin 41 ilinde ve 65 farklı sahnesinde öğrenciler Türkçenin renklerini izleyicilerle buluşturuyor.

Organizasyonunu Eskişehir Valiliği, Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV), Belediyeler ve sponsorların üstlendiği organizasyonun ilk ayağı Eskişehir'de düzenlendi. Eskişehir Atatürk stadyumunu dolduran on binlerce Eskişehirli programı ilgiyle takip etti. 25 ülkeden 65 Türkçe sevdalısı izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Programda öğrenciler, Türkçenin sevilen şarkı ve şiirlerini dinleyicilerle buluştururken, yöresel halk oyunları ve Kırkpınar güreşi gösterisi büyük alkış aldı. Yağan yağmura rağmen Eskişehirli vatandaşlar, Türkçe sevdalılarını ilgiyle takip etti. Başta protokol olmak üzere, binlerce vatandaş yağmura aldırmadan Türkçe sevdalıların söyledikleri şarkılara eşlik etti. Program sonunda bütün öğrenciler 'Yeni bir dünya' şarkısını söyledi.

Program TRT ve Eskişehir'in yerel televizyon kanallarından da canlı olarak yayınlandı. Stadyuma giremeyen vatandaşlar için de stat dışına konulan LED ekranlarla programı izleme imkânı sunuldu.

Programa, Ak Parti Eskişehir Millevekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Ülker Can, Salih Koca, Eskişehir Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, kurum kuruluş yetkilileri ve çok sayıda Eskişehirli vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber