Dünya çocukları Sivas'ı coşturdu

'İnsanlık İçin El Ele' sloganıyla düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında şehre gelen 30 ülkeden 65 öğrenci 10 binleri coşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 01:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya çocukları söyledikleri Türkçe şarkı ve türkülerle 4 Eylül stadını dolduran 10 bini aşkın Sivaslıyı büyüledi.

Sunuculuğunu İlker Gültekin ve Mozambikli Şakiri'nin yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bu yılki olimpiyatların sloganı olan 'İnsanlık el ele Bayram o Bayram ola' şarkısının okunmasıyla başladı.

Mozambikli Şakiri'nin sahneye çıkarken Sivas'ın yollarına türküsünü okuması büyük alkış aldı.

Sahne alan değişik ülkelerden öğrenciler birbirinden renkli gösteriler sundu. Hareketli halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Dünyanın dört bir yanında gelen öğrencilerin Eskişehir ve Akdeniz yöresi halk oyunları geceyi daha da renklendirdi.

Azerbaycanlı Sebuhi'nin okuduğu Sivas yöresine ait ?ötme bülbül ötme' türküsü tribünleri coşturdu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı konuşmada, ?İnancım odur ki samimi hizmet anlayışının ortaya çıkarmış olduğu bu coşku nice on yıllarda devam eder, bizler bu güzellikleri görmeye devam ederiz. Güzel Türkçemize kendi seslerini, kendi nefeslerini, renklerini ve ahenklerini katan tüm öğrencilere bizlere bu heyecanı ve bu coşkuyu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.? dedi.

Ülkemizde her yıl uluslararası yüzlerce toplantı yapıldığını ancak hiçbir toplantının hiçbir organizasyonun Türkçe Olimpiyatları kadar aklımıza ve ruhumuza hitap etmediğini kaydeden Yılmaz, ?Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu işin arkasında hizmet var, bu işin arkasında hayırda yarış anlayışı var? şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN İHRACATININ ARTMASINDA OKULLARIN PAYI BÜYÜK"

Bakan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: ?Bu güzellikleri ortaya çıkaran bizim insanımızdır. Dünyanın dört bir köşesinde Türk okullarını yapanların hizmet aşkıyla oralara kadar giden isimsiz kahramanlarımızın samimiyetleri hesaba gelmez fedakarlıkları ve azimli çabaları sonucu bu tabloyu oluşturmuştur.

Türkiye'nin barış kardeşlik ve dayanışma mesajlarını en samimi şekilde dünyaya taşıyan bu okulların yöneticilerini de gönülden kutluyorum. Dünya küçülürken Türkiye bu olimpiyatlar sayesinde büyümekte. Türkiye'nin ihracatı bu seviyeye gelmişse bilin ki bu okulların ve bu hizmet kervanının büyük katkısı vardır. ?

Vali Ali Kolat ise konuşmasında, "Bu güzel insanları, bu çocukları Sivas'ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gerçekten de Anadolumuzun ezgilerini, türkülerini, folklorunu dünya zeminine taşıyarak barışın kardeşliğin ve sevginin zeminini oluşturan bu insanları alkışlıyorum.? şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ?20 yılda binlerce okulu dünyada teşekkül ettiren dünyanın her tarafında bir sevgi ve kardeşlik dili olan Türkçeyi yaygınlaştıran o güzel insanların oluşturmuş olduğu çok güzel bir faaliyeti hep beraber izliyoruz ? ifadelerini kullandı.

Türkçe Olimpiyatları Sivas etkinliğinin düzenlenmesinde öncülük eden Aktif Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASSİAD) Başkanı Emre Çapraz da, ?2003 yılında 17 ülkeyle başlayan Türkçe Olimpiyatları bugün bu şiarla 135 ülkeden 1500 öğrencinin katılımıyla devam etmektedir.? dedi.

Program Türkçe Olimpiyatları'nın final şarkısıyla sona erdi. Şarkıyı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ali Kolat, Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve katılımcılar hep birlikte seslendirdi. Şarkı sırasında havai fişek gösterisi de sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber