'Camilerin güzel görünmesi önemli ama esas olan cemaatle dolmasıdır'

Adana Müftüsü Arif Gökce, camilerin imarının, tezyininin ve süslemesinin önemli olduğunu belirterek, "Ancak esas olan camilerimizin cemaatle dolmasıdır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Seyhan ilçesi Tellidere mahallesinde bulunan Mahmudiye Külliyesi Fetih Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merasime Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Müftü Arif Gökce, Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Esnaf Odaları Başkanı Kazım Barışık ve çok sayıda davetliler katıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Gökce, camilerin güzelliğine önem verdiklerini kaydetti. Camilerin imarının, tezyininin ve süslemesinin yapılmasının çok güzel olduğunu aktaran Müftü Gükce, ?Bundan daha güzeli camilerin cemaatle dolmasıdır. Bunun bir adım ötesi de cemaatin şuurlu olmasıdır.? dedi. Peygamber Efendimizin Medine'ye hicreti sırada Kuba Mescidi'yle başladığı hizmete Mescid-i Nebevi'de devam ettiğini hatırlatan Müftü Gökce, "Bu mescitlerin yapımında kendisi de bir işçi gibi çalıştı. Allah emeklerimizi zayi etmesin, Allah gök kubbeden ezan nidalarını eksik etmesin. Bugün burada bu camiyi hizmete açıyoruz. Allah cemaatini bol etsin, emeği geçenlerden razı olsun." diye konuştu.

Seyhan Müftüsü Halil Uzun, camilerin bir kentin kalbi olduğunu vurguladı. Türk-İslam tarihine bakıldığında her zaferin ardından bir fatih ve mescit bulunduğunu dile getiren Uzun, "Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in muhteşem bir orduyla Mekke'yi kansız bir şekilde fethetmesinin ardında Mescid-i Nebevi vardır. Söğüt'teki keçi kılından müteşekkil çadırla başlayıp kıtalara hakim olan Osmanlı beyliğini Osmanlı İmparatorluğu haline getiren zafer hareketinin ardında Şeyh Edebali'nin mescidi ve tekkesi vardır. Kıtaları fethetmişken düşmanları etrafını çevirerek Anadolu'ya sıkışmış bu milletin tekrar silkelenip bağımsız bir cumhuriyet kurmasının ardında Hacı Bayram Camii ve tekkesi vardır. Onun için camilerimiz önemlidir. Camisiz ve mabetsiz olamayız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber