Uluslararası şirketlerin CEO'ları da Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de

Türk girişimciler tarafından dünya çapında açılan okullarda Türkçe öğrenen öğrencileri bir araya getirmek amacıyla organize edilen Türkçe olimpiyatları, sadece öğrenciler ve ailelerinin değil, uluslar arası şirket yöneticilerinin de dikkatini Türkiye'ye çevirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa'da okul mobilyaları sektöründe faaliyet gösteren Vereinigte CEO'su Prof. Dr. Ing. Thomas Müller ve 120'den fazla ülkede faaliyet gösteren akıllı tahta üreticisi Promethean Bölge Müdürü Hendrik P. Brons, Türkçe olimpiyatlarını izlemek ve iş fırsatlarını araştırmak amacıyla geldiklerini söyledi.

Müler, ABD'de de iş yaptıklarını ancak Türkiye'deki okulların oradan daha iyi olduğunu söyledi. Romanya ve Almanya gibi pek çok ülkede Türk girişimciler tarafından açılan okulları tefriş ettiklerini belirten CEO, ?Türkiye'de eğitim sistemi oldukça hızlı ilerleme kaydediyor ve ihracat için çok ideal bir pazar.? dedi.

Hendrik P. Brons ise Türkiye'deki özel okul sektörünün oldukça gelişmiş bir seviyede olduğuna dikkat çekti. Promethean, Türkiye'deki ortakları aracılığıyla şimdiye kadar ?17 bin akıllı tahta? sattıklarını belirtti.

Hendrik P. Brons, Türkçe olimpiyatlarını Türkmenistan ve Azerbaycan gibi ülkelerle de ilişkilerini arttırmak için ?bir fırsat? olarak gördüğünü ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber