İşkur, 767 kişiyi istihdam etti

Çankırı İşkur Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 767 kişiyi 6 ay süreyle istihdam etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşkur İl Müdür Yardımcısı Ercan Irmak, 767 kişinin il genelinde milli eğitim, belediye, özel idare ve orman işletmelerinde istihdam ettiklerini açıkladı. Irmak, projeye 6 milyon 416 bin 430 lira bütçe ayırdıklarını kaydetti. İstihdam edilen kişilerin 367'sinin bayan olduğuna dikkat çeken Irmak, böylece işsiz kadınların da aile ekonomilerine katkı sağlamış olacaklarını söyledi.

İşkur İl Müdür Yardımcısı Ercan Irmak, çalışmaların sadece TYÇP ile sınırlı kalmadığını, çok sayıda kişiye de işgücü yetiştirme, istihdam garantili ve genel kurslar verdiklerini belirtti. Irmak, "80 kişi elektrikli ev aletleri tamirinden gaz altı kaynakçılık kursuna kadar altı farklı dalda eğitim aldı. KUZKA ve KOSGEB ile ortaklaşa gerçekleştirilen girişimcilik kursunda ise girişimci olmak isteyen 15 kişiye eğitim verildi. Böylece işverenlerin kalifiye eleman bulma ihtiyacını giderilmeye çalışıldı." dedi.

İşkur olarak sadece şehir merkezlerinde değil, köylerde de mesleki kurslar açtıklarını aktaran Irmak, 75 kişiye verdikleri sebze ve kavun yetiştiriciliği eğitimleri ile tarımsal faaliyetlerinin daha iyi olmasını sağladıklarını dile getirdi.

Açılan kurslarda toplam 380 kişiye eğitim verdiklerini kaydeden Irmak, bütün kurslarda kursiyerlere 20 TL cep harçlığı verildiğini belirtti. Irmak, kurslara ayrılan bütçenin 393 bin TL'yi bulduğunu söyledi.

Ercan Irmak, ?Biz Çankırı'da işsizliği en alt düzeye indirmek için her şeyi yapmaya hazırız. İşverenlerin taleplerine göre kurslar açıyoruz. Son olarak açacağımız kurs ile iş dünyasının ihtiyacı olan sekreterlik eğitimi vereceğiz. Kursta 25 bayanı bu alanda eğiteceğiz.? dedi. Irmak'ın verdiği bilgiye göre, sekreterlik kursunda on parmak klavye kullanma, etkin iletişim, diksiyon ve beden dili eğitimleri verilecek. Kursa en az lise mezunu olan bayanlar katılabilecek. 6 ay sürecek kursta kursiyerlere günlük 20 TL harçlık verilecek. Kurs 4 Haziran'da başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber