RTİB, Türk müteşebbisleri Rusya'da yatırıma çağırdı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ve Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) ortaklaşa düzenledikleri ?Rusya'da Koşma Zamanı' adlı konferansta, Türk işadamları Rusya'da yatırım yapmaları için davet edildi. Konferansa, Türkiye Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin, Türk ? Rus İş Konseyi Başkan Yardımcısı Cengiz Macun, Rus ? Türk İş Konseyi Başkanı Yardımcısı Magomed Kostoyev, RTİB Başkanı Ali Galip Savaşır, Rusya'da yatırım yapan işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Plaza salonunda düzenlenen konferansta Türk iş adamları Rusya'da yatırım yapmaları için davet edildi. Birçok alanda faaliyet gösteren işadamları Türk meslektaşlarıyla deneyimlerini paylaştı. Rusya pazarı ile ilgili çalışmaları paylaşan girişimciler turizm, muhasebe, bankacılık ve perakende sektörü ile ilgili geniş bilgiler aktardı.

Açılış konuşması yapan Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Savaşır, Rusya ve Türkiye arasında köprü olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Savaşır, ?Kazandığımız paralardan daha değerli olan deneyim ve birikimleri, başımızı yara yara aldığımız dersleri, öğrendiklerimizi sizlerle paylaşmak için geldik? diye konuştu.

RUSYA'DA HERKESE YETECEK EKMEK VAR

Rusya pazarının çok geniş olduğuna dikkat çeken RTİB Başkanı, işin doğru ve dürüst yapıldığı takdirde herkese yetecek kadar ekmeğin olduğunu söyledi. Savaşır, ?Rus pazarında buz dağlarının ucunu ancak gördük. Ama asıl potansiyel ve zenginlik buzların altında. Türk müteşebbislerin Rusya'da daha aktif olmasını bekliyoruz. Rusya'ya daha donanımlı gelmelerini ve bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmemelerini istiyoruz. Türk-Rus iş dünyasının katlanarak büyümesini istiyoruz? şeklinde konuştu. Avrasya gümrük birliğine dikkat çeken Başkan Savaşır, Avrasya pazarının Türkiye için muazzam potansiyele sahip olacağına dikkat çekti.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan RTİB Başkanı Savaşır, Türk- Rus işbirliğinin artması ve iki ülkenin belirlediği 100 milyar dolarlık toplam ticaret hedefine ulaşması için birçok çalışma yaptıklarını dile getirdi. Savaşır, ?Türk işadamlarını aydınlatan bilgilendiren bir konferans düzenledik. İşadamları, daha düzgün iş ortamı sağlayan Rusya'da koşmaya davet ediyoruz. Onlara, doğabilecek zorlukları aşabilmeleri için mevzuat, muhasebe ve yapılabilecek işbirlikleri hakkında bilgilendiriyoruz? dedi.

TÜRKİYE VE RUSYA İLİŞKİLERİNDE BAHAR HAVASI YAŞANIYOR

Türk-Rus ilişkilerinin geleceği ile değerlendirme yapan RTİB Başkanı, iyimser olanlardan olduğunu söyledi. Savaşır, ?Rusya'da ticari geleceğin Avrasya coğrafyasında daha iyi olacağını düşünüyorum, Avrasya'da başı çeken lider ülke Rusya'dır. Rusya'nın da Türkiye için en iyi pazar olduğunu düşünüyorum? diye konuştu. Geçmişte yaşanan sıkıntıların gün geçtikçe aşıldığına dikkat çeken Savaşır, ?İlişkilerde de bahar havası yaşanıyor bunu da işadamların kendi lehine çevirmesini tavsiye ediyorum? değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA İLE HASIM DEĞİL, HISIMIZ

İki ülke arasında köprü olup, hayırlı işleri taşımaya çalıştıklarını vurgulayan Savaşır şu ifadeleri kullandı: ?Eskiden Rusya ile hasım olduğumuz dönemler oldu, artık hısım akrabayız. Rusya'da elde ettiğimiz deneyimler en büyük sermayemizdir. Kazandığımız bu paralardan daha değerli olan bu deneyim ve birikimleri, birçoğumuz zorluklar içerisinde, çoğu kez düşe kalka, başımızı yara yara aldığımız dersleri öğrendiklerimizi sizlerle paylaşmak için geldik. Rusya o kadar büyük pazar ki işi doru ve dürüst yaptıktan sonra herkese yetecek kadar ekmek var. Türkiye'de ve birçok pazarda amansız rekabetler var ama inanın biz Rus pazarının buz dağlarının ucunu ancak gördük. Ama asıl potansiyel ve zenginlik buzların altında. Türk müteşebbislerin Rusya'da daha aktif olmasını bekliyoruz. Rusya'ya daha donanımlı gelmelerini ve bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmemelerini istiyoruz. Türk-Rus iş dünyasının katlanarak büyümesini istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber