Batman'ın deprem bölgesi ve diri fay hattı haritası çıkartılacak

Jeoloji Odası Batman Şube Başkanı Nevaf Taş, Batman'ın 1. ve 2. deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevaf Taş, öncelikle deprem bölgesi haritası ile diri fay hattı haritasının çıkarılmasına yönelik çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Batman Jeoloji Mühendisleri Odası'nın geleneksel tanışma programı, Konak Cafe'de gerçekleştirildi. Batman Jeoloji Odası Başkanı Nevaf Taş, burada yaptığı konuşmada, meslektaşları ile birlikte dayanışma programı düzenlediklerini, bu organizasyonun her yıl tekrarlanacağını söyledi.

Jeoloji mühendisliği bölümünün açılması ile birlikte daha da aktif hale geldiklerini belirten Taş, bu yılki etkinliğe öğrencilerin de katıldığını kaydetti. Mezun sayısının her yıl arttığını ifade eden Taş, mesleğe yeni başlayan ve henüz tanınmayan meslektaşların da birlikteliğini sağlamak açısından etkinliğin önemli olduğunu vurguladı.

Taş, daha sağlıklı bir yapılaşma için çalışacaklarını ve plansız çarpık kentleşmeye karşı çalışma yapacaklarını açıkladı. Bunun için zemin denetleme mekanizmasının hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Taş, bilimsel olarak ne gerekiyorsa yapılması konusunda taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Bundan sonra jeoloji odası olarak jeoloji çalıştayı hazırlayacaklarını belirten Taş, bu çalışmaya üniversite, belediye fen işleri, şehircilik müdürlüğü, imar, afet, resmi kurumlar gibi konuyla ilgili tüm sivil ve resmi kurumları katmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber