'Herkesi devletin şefkatli yüzüyle tanıştırmanın gayretindeyiz'

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, insanın, gönlü ile insan olduğunu belirterek, ?Bu kadim şehre ayak basan herkesi devletin şefkatli ve dost yüzüyle tanıştırmanın gayretindeyiz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kahraman, Karaman'ın Alaçatı Köyü ile Sudurağı Beldesi'ndeki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. Kahraman, Karaman'da yaşayan herkesi bu şehir için bir zenginlik kabul ettiklerine dikkat çekerek, ?Geçici tarım işçilerimiz de bu şehir için bir değer, bir zenginliktir. Biz istiyor ve diliyoruz ki yurdunu yuvasını bırakıp, helâl bir lokma için buralara gelen bu insanlar, bir de imkânsızlıklarla mücadele etmesin. Sabahtan akşama kadar güneşin altında çalışan analarımız bir de akşam çamaşır derdiyle, yavrusuna içireceği sütü saklama derdiyle uğraşmasın. Suya ya da ışığa onlar da bu şehirde yaşayan herkes gibi kolayca ulaşabilsin. Eğer dost olacaksak, kardeş olacaksak, millet olacaksak derdi de sevinci de paylaşmayı bilmek gerekiyor. Devletimizin imkânları ölçüsünde onların yanında olmaya gayret ediyoruz.? dedi.

Ziyaret ettikleri yerlerle birlikte Kılbasan Beldesi ve Burunoba köylerindeki konteyner kentlerde yaklaşık 2 bin kişinin kaldığına değinen Vali Kahraman, devletin, bir proje kapsamında mevsimlik işçilere her anlamda sahip çıkmasının büyük bir ülke, büyük bir millet olmanın delili olduğunu söyledi. Vali Kahraman, şöyle devam etti:

?Bizim kardeşliğimizle yerinden kalkamayacak bir taş yok. Çünkü biz başbaşa vermişiz. Çünkü biz gönül gönüle vermişiz. Hiçbir çocuğumuzun yüzünden sevinç eksik olmasın, hiçbir ananın babanın gözünden umut eksik olmasın diyoruz. Kılbasan'da başlattığımız bu uygulamaya Sudurağı kasabamızda, Alaçatı ve Burunoba köylerimizde de devam ettik. İnşallah bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ve gayret edeceğiz. Yaşadığımız yerin bugününü düşündüğümüz gibi geleceğini de düşünmeliyiz. Çalışmak bizi ayakta tuttuğu gibi, düşünmek de gelecek adına bizleri umutla besleyecektir. Karaman'ın her köşesine ulaşmanın ve herkesin derdinden haberdar olmanın gayretindeyiz.?

İlgililerden bilgi alan ve mevsimlik tarım işçilerle sohbet eden Vali Kahraman'a; ziyaretinde Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Mehmet Ali Gülkaya ve basın mensupları eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber