Eskişehirspor'da Avrupa heyecanı

UEFA tarafından Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'a verilen bir yıl süreyle Avrupa kupalarını yasaklama kararı Eskişehirsporlu yöneticiler ve taraftarlar tarafından sevinçle karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu ile ilgili açıklama yapan Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Nihat Çuhadar, lig maratonu boyunca hedeflerinin Avrupa olduğunu, UEFA'nın aldığı karar neticesinde Eskişehirspor'un Avrupa'ya gidecek olmasının da oldukça sevindirici olduğunu ifade etti. Çuhadar, önümüzdeki günlerde de UEFA'nın alacağı kararların da önemli olduğunu söyledi.

Kulüplerin malî kriterlerini inceleyen Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'a bir yıl süreyle Avrupa kupalarını yasakladı. UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hazırlanan Beşiktaş ile Bursaspor'un, 2012-2013 UEFA lisansı da kullanılamaz duruma geldi. İki takımın cezası bu sene uygulanırken, Gaziantepspor'unki Avrupa'ya gideceği ilk sezon geçerli olacak.

3 takımın Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek olması en çok Eskişehirspor'u sevindirdi. Eskişehirspor Teknik Asbaşkan Nihat Çuhadar, sezon boyunca en büyük hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu söyledi. Bunu lig maratonu süresince değerlendiremediklerini ifade eden Çuhadar, UEFA'nın aldığı karar neticesinde Eskişehirspor'un Avrupa'ya gitmesin sevindirici bir durum olduğunu belirtti.

?Artık Avrupa spora futbola çok önem veriyor. Bütün kulüpler bu UEFA'nın aldığı karar neticesinde kendine çeki düzen vermesi gerekiyor.? diyen Çuhadar, UEFA'nın önümüzdeki günlerde alacağı kararların oldukça önemli olduğunu vurguladı.

ALPER VE VEYSEL BİZİM FUTBOLCUMUZ

Eskişehirspor'un gelecek sezon transfer politikaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Çuhadar, takımın Avrupa hedefini yakalamasının transfer politikasında da değişikliğe neden olduğunu belirtti.

Çuhadar, ?Biz transfer politikamızı tabi ki Eskişehirspor'un ana kadrosunu İskeletini koruyarak bir transfer politikası güdüyoruz. Belirli noktalar var. Bizim takımda eksik olan 3-4 nokta var. Bur da bu noktalara transfer yapmayı hedefliyorduk. Ancak bizim kulüp bütçesini ön planda tutarak bonservis bedeli ödemeden serbest kalan futbolcuları transfer etmeyi düşünüyorduk. Ama Avrupa kupalarına katılmamız gerçekleştiği için artık transfer politikamıza daha geniş açıdan bakarak belirli yerlere alacağımız futbolcuları artık bonservis bedeli de ödeyerek de transfer yapmayı düşünüyoruz.? diye konuştu.

Eskişehirspor'un genç oyuncuları Alper ve Veysel'in de durumu hakkında konuşan Çuhadar, her iki oyuncunun da başta Eskişehirspor futbolcusu olduklarını ifade etti. Çuhadar konuşmasına şöyle devam etti:

?Alper ve Veysel'e bazı kulüpler talip. Bu sporculara bazı kulüpler talip olduğu için sporcuların motivasyonu bozuluyor. Sporcuyu başka kulüpler istediği zaman vermezsen o sporcular çok randıman sağlayamıyor. Geçen sene biz bunu Alper de yaşadık. Veysel'de de yaşadık. Bu dönem Özellikle Alper üzerinde ısrarla duruyorlar. Ama Alper bizim futbolcumuz. Biz ona belirli bir rakam belirledik. Eğer isteyen olursa o rakamı verir Alper'i alır. Ama değilse Alper bizim kendi futbolcumuz. Biz Alper'i kadromuzda tutmayı düşünüyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber