Bodrum ve İzmir'de eş zamanlı operasyon: 8 gözaltı

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Bodrum Belediyesi'ne yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile 28 Mayıs günü, Bodrum ve İzmir'de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığı, operasyon kapsamında 39 kişinin şüpheli sıfatıyla, 8 kişinin müşteki sıfatıyla, 24 kişinin ise bilgi amaçlı olarak ifadesine başvurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Bodrum Belediyesine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların, görevi kötüye kullanarak kafe, restoran ve otel gibi iş yerleri için usulsüz ruhsat işlemleri yaptığı, imara aykırı tadilat ve onarım izni verdikleri ve bunun karşılığında işletme sahiplerinden bağış adı altında farklı firmalar adına çek ile nakit para alarak maddi menfaat elde ettikleri iddia edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki ifadeleri tamamlanan zanlılar, M.Ö, H.A, N.D, Y.A, V.K, O.B, S.G ve O.Ç, "İhaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' iddialarıyla adliyeye sevk edildi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile savcılık tarafından 2011 yılının haziran ayında başlatılan bir soruşturma kapsamında İzmir ve Bodrum'da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, operasyonda Bodrum'da 6, İzmir'de 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber