Vakıfbank dünyanın en büyük sigortasız kredisini aldı

Haber Giriş : 23 Haziran 2005 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıfbank ihracat ve müşteri transferi gelirlerini teminat gösterip, 7 yıl vadeli 750 milyon dolarlık kredi aldı. Kredi dünyada bugüne kadar verilmiş en yüksek seküritizasvon oldu.

Vakıfbank, WestLB AG ve Standard Chartered liderliğindeki konsorsiyumdan 750 milyon dolarlık seküritizasyon kredisi sağlayarak bu alanda dünyanın en yüksek sigortasız kaynağını sağladı. İhracat ve yurtdışı müşteri transferleri gelirine dayak olarak alınan 7 yıl vadeli krediye ilişkin anlaşma dün imzalandı. Aynı zamanda bir Türk bankasının tek seferde aldığı en yüksek seküritizasyon olma özelliğini taşıyan kredinin faizi ise açıklanmadı. Kredinin sigortasız olmasının maliyeti bir miktar yükselttiği kaydedilirken, sigortalanmamasına gerekçe olarak da yurtdışında bu işi yapan kuruluşların limitlerinin kredi büyüklüğü nedeniyle yetmediği ifade edildi.

Moody's tarafından Baa3 olarak derecelendirilen kredinin ortamala vadesinin 5.3 yıl olduğu, ilk ödemenin ise 3 yıl 3 ay sonra gerçekleştirileceği kaydedildi.

Kredinin imza töreninde konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kaçar, bu krediyle bankanın uzun vadeli yurtdışı borçlanma tutarının 1.5 milyar dolara ulaştığım ve toplam borçlanmanın 3 milyon YTL'yi aştığını belirtti. Kaçar, kredinin Pazartesi itibarıyla Vakıfbank'a ödendiğini belirterek, "Bu kredinin sigortası Vakıfbank ve Türk ekonomisidir" dedi. Vakıfbank'ın özelleştirmesine de değinen Ahmet Kaçar, danışman seçiminin bir-iki gün içinde tamamlanacağını kaydetti.

Kacar anlaşmayı imzaladı görevi Karaman'a bıraktı

Yurtdışından alınan rekor miktardaki seküritizasyon kredisine İlişkin anlaşmayı sabah saatlerinde imzalayan Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kaçar, öğleden sonra görevinden istifa etti. Kacar'ın yerine bankanın Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Karaman getirildi. Kaçar, 7 Şubat 2003'ten bu yana Vakıfbank Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu, Yeni Genel Müdür Karaman ise Vakıfbank'la 1977 yılında göreve başladı. Karaman, 2004 yılından bu yana, iç denetim ve risk yönetiminden sorumlu Vakıfbank yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber