Dilovası Belediye Başkanı hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, hakkında basında çıkan belediyeye dışarıdan getirilen kişiler ile belediyeye uğramadan aylık aldığı Mülkiye Başmüfettişi'nin 2011 yılındaki raporuyla tespit edilen kişiler nedeniyle 890 bin TL ceza ödeyecek iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, hakkında basında çıkan belediyeye dışarıdan getirilen kişiler ile belediyeye uğramadan aylık aldığı Mülkiye Başmüfettişi'nin 2011 yılındaki raporuyla tespit edilen kişiler nedeniyle 890 bin TL ceza ödeyecek iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Cemil Yaman yaptığı açıklamada, "Bu iddiayı dün de yerel bir gazete tekrar ısıttı. Olayı iddia boyutundan çıkarıp iftira ve bühtan boyutuna taşıdı. Hayatım boyunca ismimle, cismimle yan yana gelmesi imkansız iki kavramı yan yana getirdi. Bizi yolsuzlukla, dolandırıcılıkla itham etti. Büyük bir araştırmacı gazetecilik örneği olarak ?ele geçirilen' belgeden bahsetti. Bunlara, ali cengiz oyunlarına, ajanlığa gerek yoktu. İsteselerdi, iddia ve iftira sahiplerine ele geçirdiklerini söyledikleri belgeleri ben seve seve gönderirdim. Hakikat tecelli etmiş olurdu" dedi.

Belediye'ye dışarıdan getirildi denilen personelin bu ülkenin evlatları olduğunu söyleyen Yaman, "Belediyemizde görev ve sorumlulukları olan kişilerdir. Mülkiye teftişinde kesildiği iddia edilen ceza ise doğru değildir. Bahsi geçen meblağ, yukarıda bahsettiğimiz personeller ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden ve diğer kurumlardan tayin olan memurlara ödenen maaşlara tekabül eden meblağdır. İlgili personelin çalıştıkları tüm süredeki toplam aldıkları paradır. Yasa gereği personel giderlerinin, belediye gelirlerinin yüzde 30'unu aşmaması gerekmektedir. Yapılan incelemede; Dilovası'nın eski gelirleri baz alındığından hatalı bir değerlendirme yapılmıştır. Belediyenin eski gelirlerine göre, gelirlerin yüzde 30'dan fazlası, personel maaşı olarak ödendiğinden müfettiş böyle bir değerlendirmede bulunmuştur. Bir değerlendirme farkı söz konusudur. Cemil Yaman ya da herhangi bir belediye personeli için müfettiş raporunda, yolsuzluk, usulsüzlük, zimmete para geçirilmesi gibi bir iddia da tespit de kesinlikle söz konusu değildir. Müfettişin değerlendirmesinin, doğru bir mesnedi olmadığından Dilovası Belediyesi adına, Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açılmış, adli süreç devam etmektedir. İddia edildiği gibi bir ceza söz konusu değildir" diye kunuştu.

Süreç içerisindeki yazışmaların mahkeme kararı niteliği taşımadığını ifade eden Yaman, "?Belediyeyi 1 milyon lira dolandırdığı iddia edilen' denilerek, cümlenin içine müfettiş ve rapor kelimelerini yerleştirerek bariz bir değerlendirme farkından ve bir yazışmadan, araştırmacı gazetecilik çıkarmak ahlaki değildir. Söz konusu iddia ve iftira sahipleri bizi arayıp durumu sorma zahmetinde bulunsalardı, biz meseleyi bütün açıklığıyla kendilerine ifade ederdik. Çiğ yemedik yemeyeceğiz. Karnımız ağrımıyor, Allah'ın izniyle ağrımayacak. Gerçek, bütün iftiralardan üstündür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber