DIICOT Başsavcı Vekili: Romanya'da hakim ve savcıların isimleri açıklanmaz

Romanya'nın organize suçlarla ilgilenen Romanya Yargıtay ve Adalet Yüksek Mahkeme Savcılığı Organize Suç ve Terörizm Soruşturma Bölümü (DIICOT) heyeti, Türkiye'de temaslarda bulundu. DIICOT Başsavcı Vekili Nicula Lonel, "Romanya'da davalarda kamuya ve basına falanca hakim veya savcı o soruşturmayı yürütüyor diye bilgi vermiyoruz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ve Romanya arasında imzalanan ikili anlaşma sonucunda Türkiye'de bulunan heyet, Beypazarı'nda Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Cebeci, Beypazarı Başsavcısı Osman Karlı ile beraber ziyaretlerde bulundu.

DIICOT Başsavcı Vekili Nicula Lonel, DIICOT'un organize suçlar ve terörizm, uyuşturucu trafiği, insan kaçakçılığı, bilişim suçları ve yüksek miktarlardaki mali suçların organize gruplar tarafından işlenen suçlar kapsamında değerlendirildiği ve bağlı olduğu özel yetkili savcılık tarafından soruşturulduğunu ifade etti.

Başsavcı vekili Nicula Lonel, burada çalışmak isteyen savcıların en az 6 yıl tecrübeye sahip olması gerektiğini ve bir sınav sonunda burada çalışabileceğini belirtti. Lonel, ülkesinde görülen davalar için organize suç ve terör davalarında kamunun bakışının önemli olduğunun altını çizdi. Nicula Lonel, ?Elbetteki basın her şeyi kamuya aktarıyor. İyi şeyleri de kötü şeyleri de. Tabiî ki bizim yasal düzenlemelerin izin verdiği kadarıyla bu tür davalar kısmi olarak basına açıktır." ifadesini kullandı.

ROMANYA?DA SAVCI VE HAKİMLERİN İSİMLERİ AÇIKLANMAZ

Başsavcı vekili Nicula Lonel basına tanıtılan kısmı sadece kamuyu ilgilendiren kısımları olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: ?Çok çok nadir savcılar hakkında bir yazı yazılabiliyor. Davalarda kamuya ve basına falanca hakim veya savcı o soruşturmayı yürütüyor diye bilgi vermiyoruz. Basın eğer gerçekten gerekli görüyorsa herhangi bir hakim veya savcı hakkında bir haber yayınlamaya özgürdür. Kamu tarafından izlenen bir olayı ve kamu tarafından ilgiyle beklediği bir soruşturmayı yürüten savcı hakkında onun ismini açıklamak gibi bir durum söz konusu değil.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber