DP Genel Başkanı Uysal: Harp okullarında bir takım zihniyetin öbeklendiği ortada

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun Harp okullarında öğrencilere verilen eğitimle ilgili eleştirisine, "Müfredatta böyle bir anlayışın olabilmesini imkan dahilinde görmüyorum ancak tüm bunlara rağmen bir takım zihniyetin burada öbeklendiği de ortadadır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uysal, İl Başkanı Fatih Köylü ile birlikte partisince Büyük Sürmeli Otel'de düzenlenen basın toplantısına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cari açığın sorun olmaya devam ettiğini anlatan Uysal, dış politikada yaşanan gelişmeleri de Türkiye'ye yakışır şekilde değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti. Demokrat Parti'nin cuntacıların gadrine uğrayan bir gelenekten geldiğini hatırlatan Uysal, 27 Mayıs darbesinden beri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde öbeklenmiş bir cunta anlayışının bugünlere kadar geldiğini aktardı. Darbelerin sonuna kadar soruşturulmasını ve bu zihniyette insanların ayıklanması gerektiğini kaydeden Uysal, "Darbeler artık Türkiye'nin gündemine değil gölgesine bile gelmemelidir." dedi.

Uysal şöyle devam etti: "Demokratik kültürde millet nezdinde hiçbir zaman karşılığı olmayacak darbe anlayışının Türk milletinin göz bebeği TSK'nın hiçbir şekilde askeri faaliyet dışında bir takım hezeyanların içerisine düşmeyecek bir yapılanmayı gerçekleştirmesi gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harp okullarında yapılan eğitimin temelinde belki kitabi olarak müfredatında böyle bir anlayışın olabilmesini pek imkan dahilinde görmüyorum. Ama bütün bunlara rağmen bir takım zihniyetin öbeklendiği de ortadadır. Bu zihniyetin tersine çevrilmesi adına eğer somut deliller varsa yetki iktidar gücündedir. TBMM Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun dediği gibi bir şey varsa biran evvel somut bir şekilde gereği yapılmalıdır."

Yapılan yanlışların bir kuruma mal edilmesini de yanlış bulduklarını söyleyen Uysal, şöyle devam etti: "Türkiye'nin sürekliliği içerisinde kendi güvenlik meselelerini kendi ayağına kurşun sıkar vaziyete getirmek yanlıştır. Bu meseleyi ve yürüyen davaları da kısa zamanda sonuçlandırmak gerekiyor. Türkiye her gün bir darbe gündemiyle tartışmak istemiyor. Biz de millet de artık yoruldu. Artık darbeye tevessül edilemeyecek bir düzeyi hepimiz inşa etmek durumundayız. Bu anlamda atılacak her adıma bu partinin sahip çıkma sorumluluğu vardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber