İnegöl Belediyesi, trafik sorununu akademik çalışma ile çözecek

Bursa'nın İnegöl ilçesinde belediye trafik akışını akademik bir kadro ile çözüme kavuşturmak için çalışmalara başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentin gelişimine paralel olarak artan trafik sıkışıklıklarıyla ilgili Trafik Master Planı'nı hayata geçiren İnegöl Belediyesi adına çalışmayı ihaleyi alan Arslantürk Şehircilik Planlama Firması yapacak. Çalışmanın 120 bin TL bedelle yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Çalışma alanının kent merkezi ve çevresindeki 1800 dönümlük alanı kapsayacağını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu uygulama ile şehir trafiğinde yaşanan sorunların önüne geçmeyi planladıklarını belirtti. Etüt ve planlaması yapılacak 34 kavşaktan 18 tanesinde araçların kavşak dönüş hareketlerinin tespitine yönelik kavşak sayımları olacağını, 18 kavşakta trafiğin en yoğun olduğu sabah 07.00?09.00 saatleri arası ile akşam 17.00?19.00 saatleri arasında kamera kayıtlarının yapılacağını söyleyen Başkan Aktaş, 12 adet kavşak ile 5 adet yol kesişiminde toplam 22 adet giriş ve çıkış kolu olmak üzere 17 yol kesiminde ise araç plakalarının kayıt edileceğini belirtti.

Başkan Aktaş, bu kayıtlardan araç trafiğinin hareketlerinin inceleneceğini, kavşakların kapasite kullanımlarının belirleneceğini ve geometrik düzenleme ile sinyalizasyon planlamasında esas verilerin elde edileceğini söyledi.

?İnegölümüzün kent değerini yükseltmeyi ve böylece kent hayatının iyileştirilmesini ana hedef edindiğimiz bu trafik master planı ile ilçemiz trafiğinde büyük oranda değişimler yaşanacak? diyen Aktaş, birçok yanlış uygulamanın ortadan kaldırılacağını ve ilçenin rahat bir nefes alacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber