Diyarbakır'da '32 Yıllık Ömrü Olan Mutlu İnsanların Yaşadığı Ülke' konulu sergi

Gazeteci-Yazar Esra Tüzün, Diyarbakır'da ?32 Yıllık Ömrü Olan Mutlu İnsanların Yaşadığı Ülke' konulu fotoğraf sergisi düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde açılışı gerçekleştirilen resim sergisine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğraflarla ilgili bilgiler veren Tüzün, sergiyle ilgili vatandaşlarla sohbet etti. Nüfusunun yüzde 50'si AİDS ve verem hastalığının pençesinde olan Afrikalıların, zorluklara rağmen nasıl mutlu olabildiğini gösteren fotoğraflar vatandaşların ilgiyle izlemesine neden oldu.

Uzun bir süreden bu yana sağlık alanında haberler yaptığını dile getiren Tüzün, ?Çektiğim fotoğrafların hastanelerde sergilenmesi çok önemli. Afrika'da kritik hastalıklara karşı savaşan insanları konu alan sergi sayesinde diğer hastaların bundan güç alacağına inanıyorum. 25 yıldır sağlık haberleri yapıyorum. Bu konuda araştırma yapmayı çok seviyorum. Daha önce 100 yaşına gelen sağlıklı insanları konu alan sergim tüm ülkede sergilendi.?

Bugün ikinci sergiyi düzenlediğini ifade eden Tüzün, ismini ?32 Yıllık Ömrü Olan Mutlu İnsanların Yaşadığı Ülke' olarak belirlediğini ifade etti. Sergide yer alana fotoğrafları, 32 yıl hayatta kalabilen ve buna rağmen mutlu yaşayan insanların ülkelerini gezerek elde ettiğini söyleyen Tüzün, şöyle dedi:

?Bu sergime, aynı zamanda sosyal sorumluk sergisi de diyorum. Bu sergimin hastanelerde sergilenmesi benim için çok önemli. Çünkü hastalıklarla savaşan insanların bu sergiden moral almasını umuyorum. Özellikle Afrika'da kritik hastalıklarla savaşan insanlar tüm dünyaya önemli mesajlar veriyor.? Tüzün, 2 hafta boyunca hastanede açık kalacak sergiye vatandaşları davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber