Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Kulüpler Yasası'nda irademiz tamam

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kulüpler Yasası konusunda iradelerinin tamam olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıç, Mersin'de önümüzdeki yıl yapılacak Akdeniz Oyunları tesislerini gezdikten sonra Genel Koordinatörlük binasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kulüpler Yasası konusunda iradelerinin tamam olduğunu ifade eden Kılıç, Bakanlık ve hükümet olarak Kulüpler Yasası konusunda gereken düzenlemeleri yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Bu konuda emri vaki yapmak istemediğini kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:

?Kulüplere kanun dayatmak istemiyorum. İstiyorum ki, Türkiye Futbol Federasyonu riyasetinde Türkiye'deki futbol kulüpleri başta olmak üzere spor kulüplerinin, Kulüpler Yasası'nın yazımına ilişkin bir talep ve bir ihtiyaç teatisiyle tarafımıza görüşlerini bildirsinler. Bu kanunun en iyi şekilde hazırlanması, en iyi şekilde yürürlük kazanması ve yürürlük kazandıktan sonra da harfiyyen uygulanabilir bir kanun olması için muhatapların da oluşum sürecine katkı vermesi lazım.?

"Aksi halde en iyi kanunu hazırladığımızı düşünebiliriz ama kulüpler katılmazsa, 'biz bu içinde yoktuk' derlerse neticesi çok parlak olmayabilir.? diyen Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

?Biz hazırız. Bununla ilgili bir ekip de oluşturduk, çalışmaya devam ediyoruz. Kulüpler Yasası'na bir taban ve belge oluşturmak üzere ama TFF başta olmak üzere federasyonların da harekete geçmelerini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber