Erciyes Üniversitesi, Japonya'da Türkiye'yi temsil edecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Microsoft'un sponsorluğunda Japonya'da gerçekleştirilecek 'Imagine Cup 2005 Dünya Finalleri Yarışması'nda yazılım tasarım alanında, Türkiye'yi, 'Afet Sonrası Kriz Önleme Yazılımı' (CPAD.NET) projesiyle Erciyes Üniversitesi öğrencileri temsil edecek.

Erciyes Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu'nda, Türkiye'yi Japonya'da temsil edecek öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, afetlerin, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan dünya üzerindeki tüm insanlara zarar verdiğini, her yıl deprem, tsunami, sel, tayfun ve volkan patlaması gibi birçok felaketten dolayı binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu gibi büyük felaketlerden sonra afet bölgesindeki yönetim işinin zorlaştığını ve alınması gereken kararların kritik önem taşıdığını kaydeden Utaş, afet bölgesinin dahilinde ve haricinde iletişim ağı oluşturulması ile organizasyonun iyi yapılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Cengiz Utaş, Afet Sonrası Kriz Önleme Yazılımı'nın bu ihtiyaçlara çözüm olarak öngörülen bir proje olduğuna dikkat çekerek, "Kaynakların yönetiminden iletişim ağına kadar pek çok probleme çözüm getiren bu yazılımın esas amacı ise, afetlerden sonra meydana gelen kriz ortamını yönetmek değil, kriz oluşmasını tamamen engellemektir. Afet sonrasında farklı dillerde konuşan insanların yardım için ortaklaşa çalışabilmesine yönelik platform sunmaktır. Bu yazılım sayesinde felaket bölgesi dışındaki insanlar, sınırların ortadan kalkmasıyla, hiç tanımadıkları, dillerini ve coğrafyalarını bilmedikleri insanlara yardımcı olma imkanı bulabileceklerdir" dedi.

Rektör Prof. Dr. Utaş, bu projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretim elemanlarına ve öğrencilerine teşekkür etti.

Öte yandan, Microsoft sponsorluğunda Türkiye'de yapılan yarışmada Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ali Ayen, Ahu Öztürk, M. İkbal Karlı ve Uğur Kavza CPAD.NET projesiyle Imagine Cup Türkiye Finalisti olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber