Profesörler değil gençler yaptı

Cumhurbaşkanı Gül, büyük buluşları 70 yaşlarındaki profesörlerin değil, üniversitede okurken kendini bilime adayanların evlerinin garaj ve bahçelerinde yaptıklarını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himaye ettiği 81 ilden 81 yıldız projesinin 2012 yıldızları tanıtım toplantısı Abant'ta yapıldı.

Hayrünnisa Gül, gençlerin, başarılarının, gelecekte de milletin gurur kaynağı olacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Bugün sizleri buraya getiren başarılarınızdan öte bilimde, sporda, sanatta geleceğin yıldızları olacağınıza, dünya çapında başarılara imza atacağınıza inandığımız için sizlere yıldız adını verdik. İleride belki de '81 yıldız' kuşağı olarak anılacaksınız, başarılarınızla bir ekol olacaksınız.''

Cumhurbaşkanı Gül'ü kürsüye davet etti

Programda olmamasına rağmen Hayrünnisa Gül'ün daveti üzerine kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Gül de gençlere hitap etmenin kendisi için zevk olduğunu söyledi.

Kendinizi teknolojiye sevk edin

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

''Hayatımızı değiştiren büyük buluşları yapanlar, büyük teknolojileri keşfedenler 50, 60, 70 yaşında profesörler değil. Üniversitede okurken kendilerini bilime veren ve bu işlere kafa yoran, zaman harcayan, kimi garajda, kimi evinin bahçesinde, kimi dükkanının tezgahının arkasında bu işlerle uğraşıp bu buluşları yapanlar. Kıyafetleri de sokaktaki herhangi bir kişinin kıyafeti. Kravatsız, ütüsüz, ceketsiz, makyajsız, kotla, tişörtüyle dünyanın en büyük firmalarının ya sahipleri ya yöneticileri. Bu heyecanı muhakkak Türk gençliğinin de yaşaması lazım ki aynı başarılar bizden de çıksın.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber