Nevşehir'de polisle eğitimciler arasında arbede

Hükümetin yaptığı 4+4 zammı ve Başbakan'ın öğretmenler haftada 15 saat çalışıyor sözü üzerine Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı binası önüne çelenk bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin, Türk Eğitim Sen'in çelengi il binası önüne bırakmasına izin vermemesi üzerine sendika üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı.

Türk Eğitim Sen Başkanı Mustafa Uğur, yıllardır eylem yaptıklarını ve daha öncede çelenk bıraktıklarını belirterek, bu yasağın nedenini anlamadıklarını belirtti. Uğur, AK Parti İl Başkanı'nın emri üzerine polislerin kapıya çelenk bıraktırmadığını da iddia etti.

Yaklaşık 50 göstericinin bulunduğu alanda çevik kuvvet polislerinin de yer aldığı yaklaşık 200 kişilik ekip, AK Parti il binası çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Arbedenin ardından açıklama yapan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur şunları söyledi: "Bütün memurların bankalara kredi borcu var. Yüzde 4 zam 40 TL ediyor. Hiçbir şeye yetmez. 'Öğretmenler haftada 15 saat çalışıyor.' diyen Başbakan, doğuda köylerde çalışan öğretmenleri hiç aklına getirmiyor mu? Başbakan özür dileyene kadar eylemlere devam ediyoruz.?

Açıklama sonrasında eğitimciler çeşitli sloganlar atarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber