Milletvekili Boğa'dan 27 yıllık yol sorununa çözüm müjdesi

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Dalaman'ın Akçataş Mahallesi'nin 27 yıllık yol sorununun çözüleceği müjdesini verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Dalaman'ın Akçataş Mahallesi'nin 27 yıllık yol sorununun çözüleceği müjdesini verdi.

Akçataş Mahallesi'ni ziyaret eden Milletvekili Boğa, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkan Vekili Halil Çalış'ın da katıldığı toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahallenin yol sorununu çözümü için milletvekili olmadan önce de bölge yaşayanlarıyla görüştüğünü belirten Boğa, "Bu mahalleye yol açılması için elimizden geleni yapacağımızı söylemiştik. Gerekli bürokratik işlemleri tamamladık. Akçataş Mahallesi'nden Dalaman'a geliş gidişlerde trafik açısından da sıkıntıya neden olan bu ulaşım sorununu çözüme kavuşturduk. Dalaman'a ve özellikle Akçataş'ta yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Vatandaşların 14 kilometre yol gitmemek için 4 kilometrelik bir yol istediklerini, yaptıkları çalışmalarla yolun mesafesini daha da kısaltarak 2 bin 900 metreye düşürdüklerini anlatan Boğa, Dalaman Belediyesi'nin imar tadilatları gibi yapacağı çalışmalar olduğunu,çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını umduğunu söyledi.

Akçataş Mahallesi Muhtarı Şerif Karataş ise, 1985 yılında Dalaman'a bağlanan mahallelerinin bugüne kadar sürekli ulaşım sıkıntısı çektiğini ifade etti.

Mahallenin nüfusunun daha önce 470 olduğunu, ancak ulaşım sorunundan dolayı 200'e kadar düştüğünün anlatan Karataş, "Evi, bahçesi olan kişiler Ortaca ya da Dalaman'da kirada oturuyor. Hiç kimse buradan Dalaman'a ulaşmak için 12 kilometre yol gitmek istemiyor. Dalaman Tarım Açık Cezaevi ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün arazisi arasında açılacak olan 2 bin 900 metre yol ile Dalaman'a ulaşacağız. Bu yolun yapılmasıyla mahallemizden ayrılan vatandaşlarımız tekrar buraya dönecekler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber