Güney Afrikalı öğretmen Bixa: Anadolu insanı hayatımızda çok şey değiştirdi

Güney Afrika'da Türk Koleji'nde okuduktan sonra şu anda aynı okullarda öğretmenlik yapan ve Türkçe Olimpiyatları'nın reklam filminde oynayan Nicholas Bixa, Anadolu insanının hayatında büyük değişikler yaptığını ve bu insanlarla tanışmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'nde Güney Afrika standında açıklamalarda bulunan Bixa, ?Güney Afrika'daki Türk okullarında beden eğitimi, kültür sanat öğretmenliği yapıyorum. 2000 yılında başladığım okuldan 2004 yılında mezun oldum. 2004 yılından sonra aynı okulda 6 senedir öğretmenlik yapmaya devam ediyorum.? dedi.

Eğitim hayatında hiç ummadığı yerlere Türk Kolejleri sayesinde geldiğine vurgu yapan Nicholas Bixa, ?Eğitim hayatım hiç tahmin etmediği şekilde başladı. Üniversitede falan okuyacağım aklıma dahi gelmezdi. Lisedeyken çok yaramazdım. Dersleri bile ciddiye almazdım. Ancak Türk hocalarımızın bizimle ilgilenmesiyle birlikte hayatımız değişti. Okulu bitirdim, şu anda aynı okulda öğretmenlik yapıyorum.? diye konuştu.

Türk Okulları'nda okuduktan sonra sosyal ve aile hayatında da büyük değişiklikler olduğuna kaydeden Bixa, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bu okullarda okuduktan sonra kendimize çeki düzen verdim. Benimde aile yaşamım, sosyal yaşantım çok değişti. Şimdi aynı okulumda öğrencilerimle ilgileniyorum. Benim hayatımın değiştiği gibi diğerlerinin de hayatını değiştirmek istiyorum. Çünkü önceden benim hayatımda suç işlemek bile vardı. Suç işlemek, araba çalmak, hırsızlık yapmak çok basitti. Türk öğretmenleri hayatımızda çok değişiklikler yaptı. Belki onlar bunun farkında değiller ama biz farkındayız. Şu anda buradayım ve Türkçe konuşuyorum.?

BU BEYAZ İNSANLAR ÇOK FARKLI

Güney Afrikalı öğretmen, Türk kolejlerinde öğretmenlik yapan hocalardan övgüyle söz ederek, şunları dile getirdi: ?Bizler Güney Afrika'da maalesef ilk başlarda Anadolu insanı geldiğinde biz onlara çok soğuk baktık. Çünkü beyaz insanlardan nefret ediyorduk. Bizim ülkemizde çok kötü şeyler yapmışlardı. Ancak bu gelenler çok değişiktiler. Onlar her zaman bize koşuyorlar. Bizim evimize gelip bizimle yemek yiyorlar, sohbet ediyorlardı. Bu beyaz insanlar aynı bizim gibi yaşıyorlardı. Bizim bildiğimiz beyazlardan çok farklıydı. Bu kişiler bize özellikle ahlakı anlattılar. Allaha şükür ediyorum iyi ki onları tanımışız.?

Türk öğretmenlerini tanıdıktan sonra ailesinde de ciddi değişimler olduğuna vurgu yapan Bixa, ?Şu anda bazen ailemin yanına gidiyorum. Evde kalmak istediğim zaman annem bana ?Git sen öğrencilerle ilgilen. Onlarla kal' diyerek beni kabul etmiyor. Ben sizinle kalmak istiyorum dediğimde de ?Benimle cennette kalacaksınız' diyor. Bizlerin böylesine güzel bir aile hayatı yaşamımıza neden olan Türklere ne kadar teşekkür etsek azdır. Anadolu insanı bizim hayatımızda o kadar değişiklikler yaptılar ki belki onlar bunun farkında değil ama biz bunları çok iyi görebiliyoruz. Özellikle maneviyat anlamında bize çok katkı yaptılar. Allah onlardan razı olsun. İnşallah onlarla cennette beraber olacağız.? diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber